Evon MTI-opiskelijoiden opintoretki Kroatiassa

torstaina, 16.11.2017

Opintomatkamme Kroatiaan oli erittäin onnistunut ja antoi meille paljon tietoa maan luonnosta, metsätaloudesta sekä metsätieteellisistä opinnoista. Päätöksemme kohteen suhteen pohjautui vahvasti meitä edeltäneen vuosikurssin opiskelijoiden suositteluun ja kokemuksiin syksyllä 2015 tehdystä opintoretkestä Kroatiaan.

Matkamme alkoi Zagrebista, jossa vietimme neljä päivää. Opintomatkamme ensimmäinen vierailu kohdistui Zagrebin kasvitieteelliseen puutarhaan torstaina 28.9.2017.

Tutustuimme Zagrebin yliopistoon perjantaina 29.9.2017. Pääsimme kuuntelemaan luentoa Kroatian puuhaketuotannosta ja siihen liittyvistä ongelmista, sekä tutustumaan haketutkimuksessa käytettäviin työkaluihin ja -menetelmiin. Toinen kuuntelemamme luento pidettiin laboratoriossa, jossa tutkittiin metsien maaperän fysikaalisia ja kemiallisia ominaisuuksia. Vastaavanlaisia laboratoriotutkimuksia ei omiin opintoihimme kuulu. Vierailumme yliopistolla oli erittäin opettavainen ja mielenkiintoinen kokemus, kiitokset tästä ystävällisille yhteistyökumppaneille. Puhuimme yliopiston kanssa siitä, miten yhteistyökumppanuus olisi kumpaakin osapuolta hyödyttävää, ja avaisi uusia opiskelijavaihtomahdollisuuksia puolin ja toisin.

Lauantaina 30.9.2017 matkamme jatkui kohti Plitvicen kansallispuistoa. Sunnuntain 1.10.2017 vietimme kansallispuistoa ihaillen ja kierrellen. Maisemat olivat kuin satukirjoista: kristallinkirkkaita järviä, syysruskan värjäämiä lehtimetsiä ja erikokoisia vesiputouksia ja puroja joka puolella.

2.10.2017 jatkoimme matkaamme Korenicasta Splitin rantakaupunkiin, jossa vietimme opintomatkamme viimeiset päivät Adrianmerestä ja välimerellisestä ilmastosta nauttien. Hankkeen johtaja piti oman itsenäisen retkipäivän noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa Krkan kansallispuistossa, joka on tunnettu suurista ja näyttävistä vesiputouksistaan. Palasimme Suomeen torstaina 5.10.2017.

Metsämiesten Säätiön rahoitus mahdollisti lentolippujen hankkimisen osallistujille, ja tämän pohjalta koko opintomatka sai tuulta siipiensä alle ja oli jo harppauksen lähempänä toteutumistaan.

Lisätietoja:

Ammattikorkeakouluopiskelija Reeta Jalonen, Hämeen Ammattikorkeakoulu,
reeta.jalonen(at)student.hamk.fi

www.kuvauppi.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.