FIRST2-tutkijakoululla tukea metsäteknologian jatko-opintoihin

torstaina, 02.02.2017

FIRST2 (Forest Industrial Research School on Technology) on suomalais-ruotsalainen yhteistyöhanke, jonka tarkoituksena on vahvistaa Pohjoismaiden kilpailukykyä metsäteknologian alalla. Keskeisiä kehityskohteita ovat puunhankinnan logistiikka, koneäly, automatisointi, ihminen-kone järjestelmät, big data, katkonnan ohjaus, huoltovarmuus ja ergonomiastandardit.

FIRST2 ohjelmalla on tavoitteena kouluttaa uusia metsäteknologian asiantuntijoita, joilla on vahva ymmärtämys uusien kansallisten ja kansainvälisten metsäteknologisten sovelluksien tieteellisestä pohjasta, monipuoliset ajantasaiset ammatilliset taidot ja pätevyys toimia urallaan akateemisessa maailmassa, käytännön puunhankinnassa tai muualla metsäsektorilla, ja laaja ja aktiivinen verkosto sekä kansallisesti että kansainvälisesti akateemisessa yhteisössä sekä käytännön puunhankinnassa, joka edistää metsäsektorin menestystä ja laadukasta tutkimus- ja kehitystoimintaa.

Vuonna 2016 FIRST2 metsäteknologian tutkijakoulu järjesti Uumajassa Ruotsissa metsäteknologian jatko-opiskelijaseminaarin sekä osallistui samassa yhteydessä järjesetettyyn terminaaliseminaariin. Jatko-opiskelijaseminaari järjestettiin 1.-2. marraskuuta. Seminaarissa vaihdettiin hyviä käytänteitä jatko-opintojen järjestämisestä ja ohjauksesta. Jokainen paikalla ollut jatko-opiskelija esitteli oman tutkimusaiheensa yhteisen keskustelun pohjaksi. Seminaarin päätteeksi tutustuttiin Vimek-metsäkoneiden ja
Cranab-nostureiden valmistukseen.

Seminaarin jatkoksi FIRST2 osallistui Suomalais-Ruotsalaiseen kutsuseminaariin, jonka aiheena oli bioenergiaja ainespuuterminaalit: käytännöt, nykytutkimus sekä tulevat yhteishankkeet.

Vuoden 2016 aikana FIRST2 tutkijakouluun saatiin kolme uutta jatko-opiskelijaa. FIRST2 tutkijakoulun jatko-opiskelijoiden tutkimustyö rahoitetaan erillisellä rahoituksella. Metsämiesten Säätiön antama apuraha on mahdollistanut tutkijakoulun kansallisen ja kansainvälisen yhteistyön Suomalaisten yliopistojen osalta.

Lisätietoja:

Metsäteknologian yliopistotutkija Jukka Malinen, Itä-Suomen yliopisto, jukka.malinen(at)uef.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.