Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Joensuun Metsäylioppilaiden kansainvälinen toiminta 2020

maanantaina, 11.01.2021

Hankkeessa toteutettiin kansainvälistä toimintaa Joensuun Metsäylioppilaiden jäsenille vuonna 2020. Rahoituksen avulla kaikilla jäsenillä on tasapuolinen mahdollisuus edustaa järjestöä ulkomailla ja järjestää tapahtumia kotimaassa sekä samalla verkostoitua ulkomaisten saman alan opiskelijoiden kanssa.

Vuodelle 2020 oli suunniteltu useita tapahtumia ympäri maailmaa, mutta koronaviruspandemia peruutti kaikki tapahtumat maaliskuun puolivälistä eteenpäin. Myös kotimaan tapahtumat peruuntuivat kokoontumisrajoitusten takia sekä siksi, ettei kansainvälisiä opiskelijoita enää syksyllä saapunut paikalle. Ainoa reissu, joka pystyttiin toteuttamaan, oli vierailu Viroon, Tarttoon paikallisten metsäylioppilaiden luokse helmikuun lopussa.

Vierailu on osa pitkää perinnettä tarttolaisten ja joensuulaisten välillä. Reissusta tiedotettiin hyvissä ajoin ennen lähtöä ja mukaan valittiin 9 hlö, joista yksi sairastui ennen lähtöä. Mukana oli 2. 3. ja 4. vuosikurssin opiskelijoita, joten tietotaitoa kertyi laajalle sektorille. Viiden päivän vierailulla kiersimme lähes koko maan tutustuen paikalliseen metsänhoitoon, sahalaitoksiin ja opiskelijoihin. Lisäksi pääsimme tutustumaan myös virolaisen kaivosteollisuuden historiaan entisellä kaivoksella.

Metsämiesten Säätiön avulla saimme kaikki tasapuolisen ja matalankynnyksen mahdollisuuden lähteä reissuun. Koronapandemian keväällä alkaessa, muihin tapahtumiin opiskelijoita oli jo valittu. Kaikki maksut saatiin joko takaisin tai ne pystytään käyttämään ensi vuonna samaan tapahtumaan.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Tommi Välisänen, Joensuun Metsäylioppilaat, tomvai(a)uef.fi, puh. 0449881648
kansainvälisyysvastaava Riku Tarvainen, Joensuun Metsäylioppilaat, rikutar(a)uef.fi, puh. 044 2766 596
www.instagram.com/joensuunmetsaylioppilaat/
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.