Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Kevät Uralilla yliopistoharjoittelussa

perjantaina, 07.06.2019

Jekaterinburgissa sijaitseva Venäjän ensimmäisen presidentin Jeltsinin mukaan nimetty Ural Federal University on yksi Venäjän suurimpia yliopistoja. Olin ensimmäinen Suomesta saapunut harjoittelija yliopiston yrittäjyyteen keskittyvässä insituutissa. Kolme kuukauden yliopistoharjoittelu koostui tutkimuksessa avustamisesta koskien arktisten alueiden yrittäjyyttä, osallistumisesta tutkimusseminaareihin ja kansainvälisten vierailijoiden luennoille sekä avustamisesta muissa instituutin tehtävissä. Työskentelykieleni olivat englanti ja venäjä. Osallistuin myös venäjän kielen tunneille. Harjoittelun aikana pääsin verkostoitumaan instituutin ja Uralin ekonomisen tutkimuslaitoksen väen kanssa sekä taloustieteitä opiskelevien paikallisten ja vaihto-opiskelijoiden kanssa.

Kevääni Uralilla oli ikimuistoinen, sillä harjoittelu tarjosi kokemusta venäläisen yliopiston toiminnasta, mutta myös upeita kohtaamisia ja keskusteluja paikallisten ja Jekaterinburgiin päätyneiden kansainvälisten opiskelijoiden kanssa. Euroopan ja Aasian rajalle sijoittuva Jekaterinburg on Venäjän neljänneksi suurin kaupunki ja teollinen keskittymä. Kasvava kaupunki ja sen historia ja lähialueet tarjosivat paljon oppimista myös yliopiston ulkopuolella. Tavoitteeni keväältä oli kehittää Venäjä-osaamistani ja parantaa venäjän kielitaitoani,mihin harjoittelujakso tarjosi täydellisen mahdollisuuden. Aikaisempi venäjän taitoni osoittautui tarpeelliseksi arkipäiväisessä elämässä, mutta työskentely ja kohtaamiset paikallisten kanssa antoivat mahdollisuuden harjoitella ja kehittää kielitaitoa lisää joka päivä. Haluan kiittää Metsämiesten Säätiötä harjoitteluni tukemisesta ja kannustuksesta kansainvälisyyteen.

Lisätietoja:

MMM Tuuli Taivalantti, tuuli.taivalantti(a)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.