Lapin metsämuseon toiminta ja savottakulttuurin ylläpito

torstai, 19.01.2023

Metsämiesten säätiö on avustanut Lapin Metsämuseota sen pyrkimyksissä kehittää toimintaansa ympärivuotiseksi. Tuen avulla Lapin Metsämuseo pystyi pidentämään kesäkauttaan merkittävästi tarjoten useammille asiakkaille mahdollisuuden tutustua Lapin Metsähistoriaan.

Lapin Metsämuseoyhdistys ylläpitää Lapin metsäkulttuuria ja -historiaa Rovaniemen Pöykkölässä sijaitsevan Lapin Metsämuseon kautta. Lapin Metsämuseon haasteena on ollut koronavuosien jälkeen säännöllisen aukioloajan pidentäminen. Metsämiesten Säätiön tuella säännöllistä aukioloaikaa voitiin pidentää neljään kuukauteen, kun se edellisenä vuotena oli vain reilu kuukausi.

Metsämiesten Säätiön tuki oli merkittävässä osassa, kun museolle palkattiin kaksi museonhoitajaa asiakaspalvelutehtäviin ja museon ylläpitoon. Kesän aikana museolla kävi hieman alle 1400 kävijää, sekä kymmeniä ryhmiä tutustumassa näyttelyihin.

Metsämiesten Säätiön apuraha ja Museoviraston tuki mahdollisti museorakennusten restaurointitöiden toteuttamisen. Muun muassa hevostallin katon korjaushanke saatiin loppuun ja vastaanottorakennuksena toimivan Virkatalon kuisti voitiin korjata.

Ilman Metsämiesten Säätiön apurahaa Lapin Metsämuseon tilanne olisi nykyistä vaikeampi”, kertoo Lapin Metsämuseoyhdistyksen puheenjohtaja Juri Laurila. Hän pitää taloudellista tukea elintärkeänä museolle, sillä pelkästään vapaaehtoistyön avulla ei makseta laskuja, toteuteta korjaushankkeita tai makseta palkkoja työntekijöille.

Lisätiedot:
puheenjohtaja Juri Laurila, Lapin Metsämuseoyhdistys ry, lapinmetsamuseo.pj@gmail.com, puh. 0405145000
www.lapinmetsamuseo.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.