Lasketaan kierroksia -hanke sai apurahan ajoterveyden edistämiseksi

keskiviikko, 20.04.2022

Metsämiesten Säätiö on myöntänyt Tredun Metsätien toimipisteen hakemuksesta apurahan ajoterveyden huomioimiseksi. Lasketaan kierroksia -hanke kokoaa kaikki metsäalan toisen asteen oppilaitokset huomioimaan nämä seikat opinnoissaan. Hanke toteutetaan tämän kalenterivuoden aikana ja se huipentuu yhteiseen webinaariin univiikon tietämille syysloman jälkeen. Hankepäällikkönä toimii Minna Sarvijärvi.

Oppivelvollisuuden pidentämisen ja koronarajoitusten myötä on korostunut opiskelijoiden tuen tarve kattavasti kaikissa opintojen vaiheissa. Tilanteita ja oman toiminnan ohjausta tulee mallintaa, henkilökohtaiseen päivärytmiin tulee valmentaa ja lisäksi vielä vahvistaa kaikkia ruumiillisen ja henkisen hyvinvoinnin tukipilareita. Liian vähäinen yöuni tai unettomuushäiriö vaativat erityisen huomion, kun nuorten oletetaan itsenäistyvän ja ohjaavan itse omaa toimintaansa. Jatkuva univaje heikentää vastustuskykyä, kiristää pinnaa ja heikentää oppimistuloksia.

Unettomuudesta tai liian vähäisestä yöunesta kärsivän kuljettajan ajoterveydelliset ongelmat tulee tunnistaa ja ehkäistä ennalta. Siihen tulee ohjata jo opiskeluvaiheessa, kun mm. asuntolassa asuminen on monelle nuorelle ensimmäinen askel omaan arkeen kodin ulkopuolella.

Opiskelijaa tuetaan opiskeluaikanaan opettelemaan elämässä tarvittavia taitoja niin, että hän voi turvallisesti kokea neuvottomuutta ja solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Opiskelijoiden ryhmäyttäminen nähdään tärkeäksi heti opintojen alkuvaiheesta alkaen ja siihen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Ajoterveys on monisyinen asia ja siihen vaikuttavia tekijöitä tuodaan esiin laajasti.

Apuraha myönnettiin lähes anotun mukaisesti ja on arvoltaan 6000€. Metsämiesten Säätiö rahoittaa vuosittain 1,7 miljoonalla eurolla yli sataa apurahahanketta, joiden koko vaihtelee satasista muutamaan sataan tuhanteen euroon. Myönteinen päätös oli onnenpotku, sillä apurahahakemuksia lähetetään vuosittain 4-5 miljoonan euron edestä.

Lisätietoja:
palveluohjaaja Minna Sarvijärvi, Tredu, Metsätien toimipiste, minna.sarvijarvi(a) tampere.fi, puh. 0400800554
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.