Meto Lappi r.y:n opintomatka Irlantiin

keskiviikko, 21.09.2022

Meto Lapin jäsenet ovat tehneet joka toinen vuosi opintomatkan ulkomaille tutustumaan eri maiden metsäntalouteen. Aiemmat matkat ovat suuntautuneet Itä- ja Keski-Eurooppaan, niinpä päätimme tällä kertaa suunnata matkan läntiseen Eurooppaan. Tarkemmin sanottuna Irlantiin. Matkalle osallistui 29 yhdistyksen jäsentä. Matka tehtiin 18.8.-22.8.2022 välisenä aikana.

Irlannin metsäpinta-ala on suhteellisen pieni noin 11 % maa-alasta. Suurin osa maa-alueista on maatalouden käytössä. Irlanti kuitenkin pyrkii lisäämään metsäpinta-alaansa ja näin kasvattamaan hiilinieluaan. Suurin osa maan metsistä on metsittämällä aikaansaamia talousmetsiä ja luontaisesti syntyneitä metsiä on hyvin vähän. Uudistamisessa on käytetty paljon ulkomaisia puulajeja kuten sitkankuusta. Tavoitteena on kuitenkin siirtyä käyttämään enemmän alkuperäislajeja.

Opintomatkan aikana vierailimme Wicklow-vuorten kansallispuistossa ja meille esiteltiin Irlannin metsätaloutta sekä kansallispuistojen hoitoa. Aluetta leimasi historiallisesti arvokkaan luostarin rauniot sekä laajat vuoristot, jotka muistuttivat hieman Lapin tunturiylänköjä pyöreine muotoineen. Oppaanamme meillä oli paikallinen metsäammattilainen. Tutustuimme myös pääkaupunki Dublinissa sijaitsevaan Euroopan suurimpaan kaupunkipuistoon Phoenix-puistoon ja siellä olevaan arboretumiin puiston entisen johtajan opastuksella.

Yhtenä matkan tavoitteena oli myös ylläpitää ja luoda uusia verkostoja Lapin metsäammattilaisten välille. Tätä varten vietimme yhden vapaamuotoisemman päivän tutustuen irlantilaiseen kulttuuriin. Kokonaisuudessaan opintomatka oli onnistunut ja lisäsi jäsentemme ymmärrystä Irlannin metsätaloudesta ja maan eri käyttömuotojen yhteensovittamisesta.

Haluamme kiittää Metsämiesten Säätiötä saamastamme tuesta opintomatkan kustannuksiin.

Lisätietoja:
Matkanjärjestäjä Jussi Olli, Meto Lappi r.y., jussi_olli(a)msn.com, puh. 044 322 0592
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.