Metsän alku - tutkittua tietoa metsänuudistajalle

perjantaina, 28.09.2018

Tutkimustuloksia julkaistaan enemmän kuin koskaan, ja tutkittu tieto kiinnostaa suurta yleisöä, mutta tarjonta ja kysyntä kohtaavat huonosti. Yhteen koottua ja käytännön tarpeita varten jalostettua tietoa tutkimusten tuloksista ilmestyy varsinkin paperille painettuna vähän. Tämä pätee myös metsäntutkimukseen.

Tältä pohjalta ideoimme Metsän alku -tutkimusliitteen, joka esittelee metsänuudistamiseen liittyvää tutkimusta. Halusimme tavoittaa sekä painetun lehden lukijat, noin 189 00 ihmistä (KMT) että www.metsalehti.fi -sivuston lukijat, joista suuri osa on muita kuin Metsälehden tilaajia. Kohderyhmä on pääasiassa metsänomistajia, mutta joukossa on myös paljon metsäammattilaisia.

Liite julkaistiin Metsälehti Makasiinin välissä 16.8.2018 ja samana päivänä osoitteessa www.metsalehti.fi responsiivisena verkkojulkaisuna, joka on pdf-muodossa olevaan lehteen verrattuna helpompi lukea niin mobiililaitteella kuin pöytätietokoneella. Julkaisussa juttujen sanomaa on täydennetty videoilla. Tuoreeltaan tiedeliiteen antia markkinoitiin Metsälehden logon alla Facebookissa, Twitterissä ja Instagrammissa.

Verkkojulkaisu on luettavissa osoitteesta www.metsalehti.fi/tiedeliite. Jälkikäteen arvioituna niin paperille painettu tiedeliite kuin verkkojulkaisukin onnistuivat hyvin, ja ne kiinnostivat lukijoita. Saimme kannustavaa palautetta sekä metsänomistajilta että metsäntutkijoilta. Löysimme myös parannettavaa, mikä voidaan ottaa huomioon seuraavia liitteitä tehtäessä. Metsämiesten Säätiön apurahaa käytettiin tiedeliitteen konseptin suunnitteluun sekä verkkojulkaisun pohjan luomiseen. Molempia on mahdollista hyödyntää seuraaviin tiedeliitteisiin.

Lisätietoja:

Päätoimittaja Eliisa Kallioniemi, Metsälehti, eliisa.kallioniemi(at)metsalehti.fi, puh. 040 516 4000

www.metsalehti.fi/tiedeliite

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.