Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Metsäylioppilaat ry:n kansainvälisyyskerho MyForin opintomatka Skotlantiin

keskiviikkona, 27.03.2019

Vietimme Skotlannin ylämailla viikon syyskuussa 2018. Matkalle haki yhteensä 37 metsäylioppilasta, joista valitsimme hakemusten perusteella 20 motivointuneinta lähtijää. Lisäksi matkalle lähti professori Harri Vasander. Aloitimme matkan jo Suomesta järjestämällä ryhmäytymis- ja informaatiopäivän syyskuun alussa.

Itse matka alkoi 24.9. lentokoneen laskeutuessa Edinburghiin aamupäivällä. Ensimmäisenä päivänä tutustuimme Edinburghin Forest recearch centeriin ja saimme kuulla useita mahtavia esitelmiä Skotlantilaisesta metsän- ja soiden hoidosta.

Seuraavana päivänä lähdimme bussilla Aberdeeniin, jossa tutustuimme James Hutton Instituteen, tutkimusasemaan, joka tutki mm. soiden ennallistamista ja hiilipäästöjä. Kolmantena päivänä kävimme maastoretkellä katsomassa Skotlannin hienoja nummia ja rinnesoita.

Neljäntenä päivänä tutustuimme Skotlannin pohjoisosan Highlands and Islands yliopiston Thurson kampukseen. Kävimme katsomassa maastokokeita peittosoilla ja kuulimme mielenkiintoisia esitelmiä peittosoiden ennallistamiskulttuurista.

Viidentenä päivänä ajoimme bussilla tutustumaan Skotlannin rannikkolla sijaitsevaan SKyen saareen. SKyen saarella näimme erittäin harvinaisen rahkasammalen Sphagnum skyensen ja koimme vuoroveden asettamat haasteet.

Kuudentena päivänä tutustuimme Skotlannin historiaan ja kulttuuriin vierailemalla Loch Nessin järvellä ja Urquhartin linnassa. Illalla palasimme takaisin Edinburghiin.

Seitsemäntenä päivänä tutustuimme Edinburghin keskustaan ja historiaan, sekä pidimme reissun päättäjäisillallisen.

Koko reissun ajan somevastaavamme laittoi reissusta kuvia instagramiin ja instagramstoryyn, samoin kuin snapchattiin ja facebookiin. Instagramista kuvia löytää #myforgoesscotland.

Reissulta saamamme palautteen mukaan kaikki opintomatkalle lähtijät olivat erittäin tyytyväisiä matkaan, kaikki tunsivat oppineensa paljon uutta Skotlannin metsän- ja soidenhoidosta, riistanhoidosta ja kulttuurista ja historiasta. Osa jopa aikoi harkita Skotlantiin vaihtoon lähtemistä tai työllistymistä.

Lisätietoja:

Opiskelija Meri Tuomainen meri.tuomainen(a)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.