Seminaarikutsu 28.9.2022: Suomen metsäalan rakenteelliset muutokset, sekä markkina- ja työllisyysnäkymät vuoteen 2040

maanantaina, 29.08.2022

Tule kuuntelemaan Metsämiesten Säätiön rahoittaman Future Forest 2040 hankkeen tuloksia klo 17-18:
Metsäalan markkinamuutokset ja niiden vaikutukset työllisyyteen ja koulutustarpeisiin 
Puhujina FutureForestin tutkijat sekä Jukka Malinen Metsäteholta
Teemoina: Muutokset metsäpohjaiseen tuotantoon ja palveluihin sekä niiden vaikutukset talouteen ja työllisyyteen sekä metsäalan muuttuvat työnkuvat ja koulutustarpeet
Mukaan pääset EFIn YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/user/EuropeanForest

Lämpimästi tervetuloa Kolille keskustelemaan Metsämiesten säätiön rahoittaman, EFI:n ja ETLA:n yhteistyössä toteuttaman tutkimushankeen ”FutureForest2040” ennakointityön tuloksista. Järjestämme projektin loppuseminaarin 28.9.2022 Kolin kansallismaisemissa. Aloitamme seminaarin katsauksella EUn muuttuvaan metsäpolitiikkaan sekä sen vaikutuksiin metsäalalle. Suuntaamme katsetta myös vuosiin 2025 ja 2040 ennakointityömme tuloksiin viitaten. Seminaarimme alkuosan toteutamme yhteistyössä Koli Forumin kanssa. Kahvitauon jälkeen jatkamme keskustelua metsäalan markkinamuutoksista ja niiden vaikutuksista työllisyyteen ja koulutustarpeisiin. Illallisella jatkamme keskustelua yhdessä Koli Forumin jäsenistön ja kutsuvieraiden kanssa.
 
Seminaarin aikana metsäalan tulevaisuutta tarkastellaan kansantaloudellisesta näkökulmasta niin vuoteen 2025 kuin vuoteen 2040 asti. Tulevaisuuden toiveissa on monipuolisempi, korkean arvonlisän tuoteportfolio ja metsien monikäyttö, mutta kuinka se käytännössä onnistuu?

Globaalit markkinat ja kansainvälisen politiikan suunnanmuutokset ohjaavat Suomen vientipainotteista metsätuotantoa. Metsäalan tulee integroitua niin biodiversiteetti- kuin kiertotaloustavoitteisiin entistä vahvemmin, mikä uudistaa sekä metsänhoitoa että yritysmaailmaa. Samaan aikaan uusiutuvan energian tiukentuvat tavoitteet ja vaatimukset entistä materiaalipainotteisemmalle tuotannolle tekevät yhteistyön muiden sektorien kanssa yhä tärkeämmäksi. Metsänomistajuuskin on myllerryksessä, kun meneillään ovat sukupolvenvaihdos, kaupungistuminen ja uudet metsien käyttömuodot.

Myös muutama paikka jäljellä paikan päällä! Älä jää paitsi tästä syksyn kohokohdasta ja laita ilmoittautumisesi mahdollisine erikoisruokavalioineen Minnalle minna.korhonen@efi.int mahdollisimman pian varmistaaksesi paikkasi. Mikäli tarvitset majoitusta, teethän varauksen suoraan hotellilta (Koli Sokos Hotel Break). Pyrimme järjestämään myös bussikuljetuksen Joensuun rautatieasemalta Kolille ja takaisin, joten ilmoitathan jos tarvitset tätä. 

Ohjelma 28.9.2022
Paikka: Break Sokos Hotel Koli
13    Kahvi/tee
13.30- 16 Seminaarin yhteinen osuus Koli Forumin kanssa tarjoaa osallistujille metsäpolitiikan tuoreimpia trendejä suoraan Brysselistä, täydennettyinä skenaarioilla globaalin ja EUn biotalouden ja markkinoiden kehityksestä. Tämän osioin puheenvuorot ovat englanniksi, ja puhujina ovat mm. Anne Vehviläinen, MMM; Harald Mauser, EFI ja Janni Kunttu, sekä Etlan asiantuntijat. Varaamme aikaa myös keskusteluille ja kysymyksille!
16.30–17 Kahvi/tee
17–18  Metsäalan markkinamuutokset ja niiden vaikutukset työllisyyteen ja koulutustarpeisiin - Puhujina FutureForestin tutkijat sekä Jukka Malinen Metsäteholta. Teemoina Muutokset metsäpohjaiseen tuotantoon ja palveluihin, sekä niiden vaikutuksia talouteen ja työllisyyteen sekä metsäalan muuttuvat työnkuvat ja koulutustarpeet
19 Illallinen ja keskustelua (yhdessä KoliForum kanssa)

Lisätetoja seminaarin sisällöstä antaa Janni Kunttu, janni.kunttu@efi.int
Ilmoittautumiset ja käytännön järjestelyt: Minna Korhonen, minna.korhonen@efi.int, p. 050 404 3101
Seuraa myös some-kanaviamme: 
FutureForest2040- projekti https://twitter.com/FForest2040 
Koli Forum https://twitter.com/KoliForum 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.