Suomen metsäpolitiikka kansainvälisessä vertailussa

keskiviikkona, 21.11.2018

Suomen metsäpolitiikkaa käsiteltiin vuosilta 1800-2020 kansainvälisessä vertailussa Torontossa (Ontario, Kanada) järjestetyssä kolmipäiväisessä tutkijatapaamisessa 2.11-4.11.2018. Tapaaminen kokosi yhteen metsäpolitiikan tutkijoita esittelemään tutkimustaan ja keskustelemaan maailman metsäpolitiikasta pitkän aikavälin vertailevasta näkökulmasta. 

Nyt käynnistynyt tutkimushanke on tiettävästi laajin kansainvälinen, vertaileva sekä pitkän aikavälin tutkimus maailman metsäpolitiikasta. Tutkimus on tarkoitettu sekä tutkimusorganisaatioiden, metsäalan toimijoiden sekä poliittisten päättäjien hyödynnettäväksi Suomessa ja ulkomailla. Tutkimuksen avulla voidaan asettaa Suomen metsäpolitiikka kansainväliseen merkitysyhteyteen ja antaa tukea kansalliseen ja kansainväliseen lainsäädäntöön, metsätalouden tukiin, koulutukseen, verotukseen, hallintoon sekä tehdä metsänhoitoon tarvittavia linjauksia ja päätöksiä.

Hankkeen johtajat ovat filosofian tohtori Timo Särkkä (Jyväskylän yliopisto, Historian ja etnologian laitos) ja professori Mark Kuhlberg (Laurentian University, Sudbury, Ontario, Kanada). Suomalaisten ja kanadalaisten tutkijoiden lisäksi hankkeessa on tutkijoita muun muassa Ruotsista, Norjasta, Portugalista, Espanjasta, Uudesta-Seelannista ja Australiasta. 

Metsämiesten Säätiön myöntämä matka-apuraha mahdollisti osaltaan tutkijatapaamisen toteutumisen.

Lisätietoja:

FT Timo Särkkä, Jyväskylän yliopisto, Historian ja etnologian laitos, timo.sarkka(at)jyu.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.