Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Työharjoittelu Etelä-Afrikassa

keskiviikkona, 07.08.2019

Suoritin ensimmäisen metsätalousinsinöörin opintoihin kuuluvan työharjoittelun Mondi Groupilla, joka on kansainvälinen paperi- ja pakkausyhtiö. Harjoitteluni sijoittui pääasiassa Pietermarizburgin alueelle. Työskentelin paikallisten metsänhoitajien kanssa ja pääsin avustamaan heitä erilaisissa tehtävissä. Suoritimme mm. männyn istuttamiseen sekä koneelliseen hakkuuseen liittyviä aikatutkimuksia. Kävimme myös seuraamassa palolinjanpolton laatua sekä metsäteiden kuntoa. Pääsin myös suorittamaan kolmen päivän pituisen palokertauskurssin,joka järjestetään vuosittain ennen palokautta.

Harjoittelun aikana pääsin tutustumaan plantaasimetsänhoitoon ja sen eri haasteisiin. Pääsin näkemään puun kulkeutumisen taimitarhalta sellutehtaan puutavarakenttään saakka. Sain harjoittelun aikana paljon oppia männyn ja eukalyptuksen plantaasikasvatuksesta.

Vapaa-aikana pääsin näkemään Etelä-Afrikan kaunista luontoa sekä erilaisia nähtävyyksiä. Etelä-Afrikassa on erittäin hyvät mahdollisuudet retkeillä suurissa luonnonpuistoissa.

Harjoittelussa pääsin kehittämään englannin kielen taitoani ja varsinkin metsätalouteen liittyvä sanasto karttui runsaasti. Etelä-Afrikassa harjoittelu antoi uusia näkökantoja metsätalouteen ja ylipäänsä omaan maailmankuvaan. Halusin suorittaa harjoittelun ulkomailla, koska kansainvälinen työympäristö kiinnostaa minua erityisen paljon.

Harjoittelu Etelä-Afrikassa oli erittäin opettavainen kokemus. Suuri kiitos Metsämiesten Säätiölle. Säätiön tuki mahdollisti tämän harjoittelujakson.

Lisätietoja:

Opiskelija Eetu Tarvainen, Karelia-Ammattikorkeakoulu, Eetu.Tarvainen(at)edu.karelia.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.