Vaihto-opinnot Skotlannissa auttoivat verkostoitumisessa ja sain uusia näkökulmia

torstaina, 06.06.2019

Vaihto-opiskelu Skotlannissa University of Highlands & Islands yliopistssa on kehittänyt taitojani metsätieteissä ja verkostoitumisessa. Opinnot ovat olleet pitkälti käytännönläheisiä ja sisältäneet viikoittaisia vierailuja eri kohteisiin luonnonsuojelualueista talousmetsiin. Nämä vierailut ovat olleet opintojen parasta antia! Vierailuilla olemme yhdessä monikansalliset opiskelijajoukkomme kanssa pohtineet ja ratkaisseet meille annettuja haasteita. Maankäytön muutokset, puukaupan suunnittelu ja metsänhoito ovat näistä tyypillisimpiä. Olen myös päässyt vierailemaan yrityksissä jotka kattavat puukaupan kaikki vaiheet sahoista puun ostoon ja myyntiin.

Suomalaisuutta ja laadukasta metsätietouttamme olen tuonut esille pitämällä esitelmiä ja tuomalla suomalaisen metsätieteellisen ja teollisen näkökulman keskusteluihin kansainvälisten verkostojeni kanssa. Olen myös tuonut esille kuinka monelle sektorille metsätieteet ovat suomessa levinneet. Suomalainen metsäosaaminen ei olisi näin vahvalla pohjalla ilman sitä tukevia säätiöitä ja muita sidosryhmiä. Kiitokset siis Metsämiesten Säätiölle, joka on ollut mukana minunkin vaihto-opintojeni mahdollistamisessa.

Lisätietoja:

Opiskelija Victor Kupari, Helsingin yliopisto

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.