Vaihto-opiskelu British Columbiassa, Kanadassa

keskiviikkona, 03.07.2019

Sain mahdollisuuden suorittaa vaihto-opiskeluni Kanadassa, University of British Columbiassa kevätlukukaudella 2019. Kuukaudet Vancouverissa olivat hienot ja pääsin tavoitteideni mukaisesti tutustumaan paikalliseen elämänmenoon niin metsässä kuin sen ulkopuolellakin.

Kuluneesta keväästä jäi päällimmäisenä mieleen länsirannikon upea luonto, valtavia vuoria, vuoristoja, suuria puita, monipuolisia metsiä, rikas meri ja kirkkaat järvet. Edellä mainittujen olosuhteiden keskellä koin olevani enemmän kuin etuoikeutettu mahdollisuudesta opiskella metsätieteitä juuri Vancouverissa, huippuosaajien keskellä.

Opiskeluni UBC:n metsätieteiden laitoksella painottuivat pääsääntöisesti metsäteknologiaan, jossa erityisen osaavien ja kansainvälisen opettajien johdattama opiskelimme paikallista metsätaloutta laajasti, hakkuuoikeuksista metsien monikäyttöön, jyrkkien rinteiden kaapelipuunkorjuusta puutavaralajimenetelmään ja työturvallisuudesta puutavara-autoyhdistelmiin. Opiskelumme olisi siis todella monipuolista, vuorovaikutteista ja mielenkiintoista. Kokonaisuutena suurimpana oppina jäi mieleen, että metsäsektorin toimintaympäristö on Suomessa hyvin suotuisa harjoitettavalle metsänhoidolle verrattuna hankaluuksiin, minkä kanssa painitaan British Columbiassa ja monessa muussa maailman kolkassa.

Metsämiesten Säätiön vaihto-opiskelulleni myöntämä apuraha oli avainroolissa matkani aiheuttamien kustannusten kattamisessa. Apurahan avulla pystyin näkemään Kanadaa ja Yhdysvaltoja laajemmin ja näin hahmottamaan suuremman palan Pohjois-Amerikkalaista kulttuuria kuin olin aiemmin tavoitellut.

Olen hyvin kiitollinen Metsämiesten Säätiölle myöntämästänne apurahasta!

Lisätietoja:

Eero Hirvikoski, Itä-Suomen Yliopisto, Joensuu

eerohir(a)uef.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.