Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Vaihto-opiskelu Brittiläisessä Kolumbiassa

maanantaina, 10.06.2019

Vietin menneen kevätlukukauden vaihto-opintoja suorittaen Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa. Opiskelin metsätieteitä University of British Columbian (UBC) Vancouverin kampuksella, joka on laajasti arvostettu julkinen yliopisto. Myös paikallinen metsätieteiden laitos on kansanvälisestikin erittäin arvostettu. Opiskelijoita Vancouverin kampuksella on noin 55 tuhatta, joista lähes puolet on kansainvälisiä opiskelijoita. Vaihdon aikana pääsinkin melkoiseen kulttuurikylpyyn, kun tutustuin eri puolilta maailmaa tulleisiin opiskelijoihin. Opiskelun kannalta UBC:ssa puitteet olivat todella huippu luokkaa, ja luennot todella laadukkaita.

Kursseiksi valitsin peruskursseja Kanadan metsätalouteen liittyen, sillä minua kiinnosti paikallinen tapa hoitaa ja käyttää metsiä. Kursseilla opinkin paljon kanadalaisesta metsänhoidosta, eri korjuu menetelmistä, ja erilaisista metsätalouteen vaikuttavista haasteista. Erityisesti mieleen painui valtavat metsäpalo alueet ja suuret hyönteistuhot, joilla on merkittävä vaikutus metsätalouden harjoittamiseen Brittiläisessä Kolumbiassa.

Hienon yliopiston ja tasokkaan opetuksen lisäksi vaikutuin valtavasti Brittiläisen Kolumbian luonnosta. Vancouveria ympäröivät lumihuippuiset vuoret ja suuret metsät tarjosivat upeita vaelluskohteita, joita luonnonläheisenä ihmisenä pyrinkin kiertämään aina tilaisuuden tullessa.

Vaihtoon lähtiessä tavoitteenani oli tutustua uusiin ihmisiin, kokea mahdollisimman paljon uusia kokemuksia ja oppia Kanadan metsätaloudesta. Nyt noin kuukausi Kanadasta paluun jälkeen voikin sanoa, että tavoitteet täyttyivät ja että olen todella tyytyväinen päätökseen vaihtoon lähtemisestä. Vaihtoaika tarjosi minulle uusia ystäviä ympäri maailmaa ja upeita kokemuksia, jotka tulen varmasti muistamaan loppuelämäni. Opinnot lisäsivät osaamistani kansainvälisissä metsäalan asioissa, ja myös kielitaito kehittyi.

Metsämiesten Säätiö tuki matkaani huomattavalla suurella rahasummalla, ja olen siitä erittäin kiitollinen. Apurahan käytin kattamaan matkustus- ja asumiskustannuksia.

Lisätietoja:

MMK Pekka Saastamoinen, Itä-Suomen yliopisto, peksa(a)uef.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.