Vaihto-opiskelu Freiburgissa

tiistaina, 19.09.2017

Opiskelin kevätlukukauden 2017 Saksan Albert-Ludwigs-Universität Freiburgissa. Vaihto-opintojen aikana sain mahdollisuuden tutustua saksalaiseen kulttuuriin sekä eurooppalaiseen metsätalouteen. Lisäksi sain uusia ystäviä ympäri maailmaa, joiden kanssa tapaamme varmasti uudelleen. Kaiken kaikkiaan Erasmus-vaihto oli mahtava ja opettavainen kokemus.

Kaupunkina Freiburg on mahtava paikka metsäalan opiskelijalle, koska se sijaitsee avian Schwarzwaldin vieressä. Kyseinen vuoristoalue on tunnettu laajoista metsäalueistaan ja mahtavista maisemista. Opinnot sisälsivätkin paljon ekskursioita Schwarzwaldiin sekä eri puolille Saksaa. Nämä vierailut erilaisiin metsiin olivat todella mielenkiintoisia ja opettavaisia. Tällaista mahdollisuutta päästä paikallisten kanssa kyseisiin paikkoihin ei saa kovinkaan usein. Luennot ja tutustuminen muihin kansainvälisiin opiskelijoihin paransivat huomattavasti englannin kielentaitojani sekä metsäsanastoa. Myös uusiin kulttuureihin tutustuminen oli erityisen hienoa.

Vaihdon tärkeimpänä saavutuksena pidän uusien ihmisten kohtaamista sekä kansainvälistymistä. Näiden 5 kuukauden aikana sain kokea valtavasti uutta ja tavata paljon uusia ja erilaisia ihmisiä. Opittuja asioita ja kokemuksia on helppo hyödyntää myös tulevaisuudessa. Kokonaisuudessaan kokemus oli aivan mahtava ja voin suositella lämpimästi vaihtoa kaikille.

Haluan kiittää Metsämiesten Säätiötä tästä apurahasta vaihto-opintojani varten.

Lisätietoja:

Metsäylioppilas Venla Rantanen, Helsingin yliopisto, venla.rantanen(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.