Vaihto-opiskelu Kanadassa

tiistaina, 03.09.2019

Opiskelen metsätieteitä Joensuun yliopistossa, ja olin vaihto-oppilaana kevätlukukauden 2019 Vancouverissa.

Vaihtoyliopistoni oli University of British Columbia, UBC. Matkustin ensin tyttöystäväni kanssa Seattleen viettämään uutta vuotta. Jatkoin matkaani Seattlesta Vancouveriin.

Pohjois-Amerikan suuruudesta ei puhuta turhaan. Miljoonakaupungin tohinaan kesti tottua hetki, sillä jo pelkässä yliopistossa oli yhtä paljon opiskelijoita kuin Joensuussa asukkaita. Totuin kuitenkin nopeasti suuressa kaupungissa elämiseen. Itse yliopisto olikin todella lähellä luontoa, jonne pääsi välillä hiljentymään.

Opin paljon paikallisesta metsätaloudesta. Ympäristö ja yhteisö jo itsessään asettavat todella suuria haasteita, jotka ovat Brittiläisessä Kolumbiassa arkipäivää. Kuten se, että noin 30% metsästä kasvaa vuoristossa, jossa toimiminen on erittäin hidasta ja hankalaa. Tai se, että Brittiläinen Kolumbia on maailmankuulun ympäristöjärjestön Green Peacen synnyinpaikka ja ihmiset ovat siellä päin todella suojelevaisia metsistään.

Kaiken kaikkiaan nautin suuresti opiskelusta. Opetuksen taso oli todella hyvä, ja valitsemani kurssit olivat todella mielenkiintoisia. Vaihdon aikana sain uusia ystäviä ja mahtavia kokemuksia. Vaihto-ajan kruunasi kajakkiretki Tyynellämerellä paikallisen opiskelijan kanssa ja ateria, joka koostui itse keräämistämme simpukoista, ostereista ja merimakkaroista. Tätä kirjoittaessani suunnittelen jo lähtemistä vaihtoon uudestaan.

Metsämiesten Säätiön apurahasta oli todella suuri apu neljän kuukauden vaihto-opintojeni aikana. Käytin apurahan matkustuksesta ja asumisesta koituneisiin kuluihin.

Lisätietoja:

Metsäylioppilas Joona Lampela, joolam(at)uef.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.