Vaihto-opiskelu Kanadassa

perjantaina, 30.08.2019

Vaihto-opiskeluaikanani suurimpia tavoitteittani olivat saada englannin kieleni täysin sujuvaksi sekä oppia lisää metsäalasta Kanadassa. Molemmissa tavoitteissani koen onnistuneeni. Englannin kieleni kehittyi hyviin uomiin niin kirjallisena, kuin suullisenakin. Ennen kaikkea kynnys englannin kielen käyttämiseen madaltui minimaaliseksi, kun kielen käytön sai luontevaksi.

Aikanani Kanadassa tutustuin paikalliseen metsiin niin teorian kuin käytännönkin merkeissä. Tämä avasi paljon silmiä liittyen metsänhoidon eroihin Suomessa ja Kanadassa. Vaihdossa saamani ystävät ovat ympäri maailmaa ja tätä kautta vaihto-aika opetti paljon myös muista kulttuureista kuin ainoastaan Kanadasta. Esimerkiksi kämppäkaverini olivat Kanadan lisäksi Tsekistä ja Etelä-Afrikasta.

Yliopistolla käymäni kurssit tarjosivat uusien aiheiden oppimisen lisäksi myös mahdollisuuden oppia erilaisia opiskelutekniikoita, opiskelun ollessa ainakin itse käymilläni kursseilla enemmän ryhmäpainotteista verrattuna opintoihini Suomessa.

Opiskeluni olivat sivuaineopintoja taloustieteestä sekä kieliopintoja. Näiden lisäksi kävin myös muutamassa metsäaiheisessa seminaarissa yliopistollani tutustumassa Kanadalaiseen metsätalouteen, sekä -kulttuuriiin.

Vapaa-aikaani käytin aina kun mahdollista Kanadan hienoihin luonnonoloihin tutustuen, sekä pelaten jalkapalloa yliopiston sarjassa. Koen että nimenomaan päivittäinen kanssakäyminen vapaa-ajalla ulkomaalaisten ystävien kanssa kehitti todella paljon suullista englannin kielen taitoa.

Vaihtoaika oli elämäni parasta ja opettavaisinta aikaa. Vancouver ei ole kohteista halvimmasta päästä ja kiitos Metsämiesten Säätiön apurahan, tuli vaihto juuri tähän kohteeseen mahdolliseksi.

Lisätietoja:

Opiskeija Tuomas Vihtkari tuomas.vihtkari(a)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.