Vaihto-opiskelu Kanadassa, syksy 2022

tiistai, 07.02.2023

Aloittaessani metsätieteen opinnot Helsingin yliopistossa 2020 tiesin haluavani suorittaa vaihto-opinnot Kanadassa. Vaihtokohteekseni valikoitui Ontarion provinssissa, Kingstonin kaupungissa sijaitseva Queen’s University.

Suoritin vaihdon aikana neljä kuuden opintopisteen kurssia, jotka Suomessa tehdyn opintosuunnitelman mukaan olivat vapaavalintaisia opintoja. Koska olin aiemmissa opinnoissani huomannut nauttivani kenttätyöskentelystä, hakeuduin myös Kanadassa kenttäkurssille, joka järjestettiin heti vaihdon alussa yliopiston omalla biologisella asemalla (Queen’s Univeristy Biological Station) noin 40 kilometrin päässä Kingstonin kaupungista.

Kenttäkurssin lisäksi suoritin kaukokartoituksen ja fotogrammetrian peruskurssit, joilla molemmilla opeteltiin myös erilaisten soveltavien ohjelmistojen käyttöä. Näiden kolmen kurssin lisäksi opiskelin myös ympäristöpolitiikkaa. Vaikka Queensissa ei ollutkaan erikseen metsätieteen opetusta, kaikki suorittamani kurssit tukivat Helsingissä oppimaani ja ovat hyvin sovellettavissa metsäalalle.
Vaihto-opinnot antoivat sopivasti perspektiiviä suomalaiseen ympäristö- ja metsäpolitiikkaan sekä siihen millaista opetus ja tutkimus Kanadassa on. Tutustuin niin paikallisiin kuin muihin kansainvälisiin opiskelijoihin. Pääsin retkeilemään upeissa maisemissa ja tutustumaan kanadalaiseen kulttuuriin.

Asetin ennen vaihtoon lähtöäni itselleni kaksi konkreettista tavoitetta: oppia lisää englannin kieltä sekä päästä kenttäkurssille. Metsämiesten Säätiöltä saamani apuraha mahdollisti näiden tavoitteiden täyttymisen, sillä apurahan avulla kykenin kattamaan niin vaihdon vakuutus- ja matkakulut kuin kenttäkurssin osallistumismaksunkin.

Lisätietoja:
opiskelija Helmi Lilleberg, helmi.lilleberg(a)helsinki.fi, puh. 044 0505479

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.