Vaihto-opiskelu Kanadassa The University of British Columbiassa

keskiviikkona, 24.05.2017

Opiskelin lukuvuoden 2016–2017 The University of British Columbiassa, Vancouverissa. Vuosi oli erittäin onnistunut. UBC on erittäin hyvätasoinen koulu ja koen saaneeni paljon oppia sieltä. Opiskelin metsätieteen tiedekunnassa Nature Resource Conservation- ohjelmassa. Tällä hetkellä minua kiinnostaa paljon riistabiologia, joten erityisen antoisina kursseina koin kaksi suorittamaani villieläin kantojen hoitoa ja suunnittelua käsitelleet kurssit. Lisäksi sain oppia luonnonsuojelusta ja sen suunnittelusta, kansainvälisestä metsätaloudesta, paikallisista metsäkasveista, tutkimusmenetelmistä sekä tieteen filosofiasta.

Vaihtovuosi tarjosi paljon enemmän kuin vain mahdollisuuden opiskella toisessa yliopistossa. Opiskelun lisäksi minulla oli mahdollisuus elää toisessa maassa ja oppia sen kulttuurista. Kanadalaiset ovat todella ystävällisiä ja liberaaleja. Siinä on meillä suomalaisilla paljon opittavaa. Vancouver on mielettömän hieno kaupunki ja erityisesti luonto kaupungin ympärillä tarjosi ulkoilmaihmiselle hienoja elämyksiä.

Tutustuin ihmisiin ympäri maailmaa. Asuin samassa asunnossa yhdessä kiinalaisten, intialaisen ja tanskalaisen kanssa. Toivon syvästi, että ystävyyssuhteeni näihin ihmisiin säilyvät läpi elämän. Lisäksi kielitaitoni kohentui huomattavasti vaikkakin jäi vähän harmittamaan, etten opiskellut englantia vuoden aikana. Kohennus kielioppiin olisi kehittänyt kielitaitoani vieläkin paremmaksi.

Oletin etukäteen, että vaihtovuosi tulee tarjoamaan paljon haasteita ja voi olla välillä myös rankka kokemus. Haasteita kyllä riitti, mutta pääsääntöisesti positiivisessa mielessä. Pienellä haikeudella, mutta ilolla palaan takaisin Suomeen ja Itä-Suomen yliopistoon jatkamaan opintojani ja elämääni, mukanani suuri määrä oppeja, muistoja ja kokemuksia Kanadasta.

Suuri kiitos Metsämiesten Säätiölle yhteistyöstä.

Lisätietoja:

Opiskelija Malla Tuulia Pulkkinen, Itä-Suomen yliopisto, mallap(at)student.uef.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.