Vaihto-opiskelu Kiinassa

maanantaina, 24.04.2017

Olin 1.9.2016 – 31.1.2017 vaihto-opiskelijana Harbinissa Northeast Forestry University of China:ssa (NEFU), missä opiskelin kiinan kieltä ja kulttuuria, sekä metsätieteisiin liittyviä opintoja. Vaihto-opinnoistani merkittävän teki se, että olin ensimmäinen Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden opiskelija, joka on ollut kohdeyliopistossa opiskelemassa. NEFU:n vaihto-opiskelijoille suunnattu ohjelma* aukesi meille vuonna 2016, joten sain nauttia jotain sellaista, mitä muut meistä Joensuun kampuksella opiskelevista eivät vielä ole päässeet tekemään.

Suoritin opintoni hyvin, ja tiedän jättäneeni yliopistoon hyvän vaikutelman Suomesta ja etenkin Joensuulaisista Metsäylioppilaista. NEFU:n henkilökunta uskoikin heiltä lähtevän entistä enemmän opiskelijoita ulkomaille, myös Suomeen, missä he painottivat opetuksen laadun olevan korkealla tasolla. Vaikkakin yksittäisenä opiskelijana oma vaikutukseni oli heihin pieni, mutta uskon opintojaksollani olleen kuitenkin vaikutusta. Kiinassa pystyin kertomaan minkälaista on opiskella Suomessa, ja vastaavasti täällä pystyn neuvomaan ja auttamaan kaikkia NEFU:un haluavia.

Olen erittäin kiitollinen, että Metsämiesten Säätiö myönsi minulle apurahan vaihto-opiskeluani varten. Kiinaan ja pois matkustaminen ei ole halpaa lystiä, joten säätiön tuki pudotti yhden kiven sydämeltäni pois. Vaihdon aikana sain paljon hienoja ja ainutlaatuisia kokemuksia, sekä paljon oppia kiinan kielestä ja kulttuurista. Uskon tarvitsevani näitä tietoja vielä lähitulevaisuudessa. Tietysti voin vielä suositella kaikille vaihto-opiskelua lähellä tai kaukana omasta kotiyliopistosta. Olen varma, että vaihto-opiskelu antaa jokaiselle opiskelijalle ainutlaatuisia kokemuksia ja valmiuksia opintojen jälkeiseen elämään.

*Vaihto-ohjelma oli yliopistojemme kahdenvälinen vaihto-ohjelma

Lisätietoja:

Opiskelija Pekka Ijäs, Itä-Suomen yliopisto, pekkai(at)uef.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.