Vaihto-opiskelu Prahassa

torstai, 09.08.2018

Olin Erasmus+ opiskelijana Tsekin Prahassa 5.2.-29.5.2018. Opiskelin Czech University of Life Sciences (CULS) metsätalouden laitoksella. Opiskelin yhteensä neljällä kurssilla ja opintopisteitä minulle kertyi 21 kappaletta. Aiheina olivat muun muassa metsänkasvatus, metsien hakkuu ja metsien suojelu. Kevään aikana opin pääpiirteet Tsekin metsienhoidosta ja pidin myös esitelmän Suomen metsätaloudesta.

Vaihtoon lähtiessä englannin kielitaitoni oli jo kohtuullisella tasolla mutta vaihdon aikana erityisesti englannin puhetaito parantui huomattavasti. Neljän ulkomailla vietetyn kuukauden aikana näin ja koin paljon sekä tutustuin moniin uusiin ihmisiin eri kulttuureista. Vaihtoaika kasvatti minua ihmisenä ja antoi lisää rohkeutta sekä itsevarmuutta lähteä kohti tulevaisuuden työtehtäviä ja haasteita.

Metsämiesten Säätiön apurahan käytin matkan kustannuksiin kuten vuokranmaksuun, matkusteluun ja muihin päivittäisiin kustannuksiin. Olen todella kiitollinen Metsämiesten Säätiöltä saamastani tuesta. Ilman sitä vaihto-opiskeluni Tsekissä ei olisi onnistunut.

Lisätietoja:

Opiskelija Tuomas Reijonen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, reijonen.tuomas(at)gmail.com

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.