Vaihto-opiskelu Tsekin Brnossa

perjantaina, 16.06.2017

Vaihto-opiskeluni Mendelin yliopistossa Brnossa Tšekissä alkoi 13.2.2017 ja päättyi 10.5.2017. Tuona aikana opiskelin muun muassa Euroopan metsätaloutta ja -politiikkaa, luonnonsuojelua, metsäautoteiden rakentamista sekä sahateollisuutta.

Vaihtoni tärkeimpänä oppina/saavutuksena pidän englanninkielentaitoni kehittymistä ja saatua kokemusta. Englanninkielen kirjoitus- ja puhetaitoni paranivat vaihto-opiskelun aikana ja tästä on minulle varmasti tulevaisuudessa paljon apua. Oli erittäin opettavaista asua hieman reilu kolme kuukautta ulkomailla ja se kasvatti minua ihmisenä.

Opin myös paljon Keski-Euroopan metsätaloudesta ja sain uusia näkökulmia metsänhoitoon. Tiedän pääpirteittäin miten alueen metsiä hoidetaan, miten metsänhoito eroaa Suomeen verrattuna.

Metsämiesten Säätiön myöntämää apurahaa käytin matkan kustannusten rahoittamiseen. Kuluja tuli muun muassa matkustamisesta, asumisesta ja ruokailemisesta.

Lisätietoja:

Opiskelija Sami Mattsson, Kaakkois-Suomen ammatikorkeakoulu, mattsson.sami(at)gmail.com

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.