Vaihto-opiskelu Tšekin Brnossa

tiistaina, 01.10.2019

Keväällä 2019 sain paljon uusia kokemuksia vaihto-opiskelun aikana. Opiskelin metsätieteitä Tšekin Brnossa Mendelin yliopistossa. Kevätlukukauden opintojen aikana opin paljon tšekkiläisestä kulttuurista ja metsätaloudesta, sekä matkustelin useissa Euroopan maissa.

Brno on Tšekin toiseksi suurin kaupunki ja se sijaitsee maan kaakkoisosassa lähellä Itävaltaa ja Slovakiaa. Brno on suuri  ppiskelijakaupunki ja sieltä on hyvät julkiset liikenneyhteydet esimerkiksi Bratislavaan ja Wieniin.

Opintoni olivat monipuoliset ja avartavat, niihin kuului mm. luonnonsuojelua, trooppisia kasveja, metsäteiden rakentamista ja sahateollisuutta. Opiskeluun kuului niin luentoja, vierailuja sahoilla, sekä retkiä erilaisissa luontokohteissa.

Opetuksen laatu Tšekissä oli hyvää ja sain opintojeni aikana uusia näkemyksiä metsäalaan liittyen. Opiskelijavaihto oli kokonaisuutena erittäin mielenkiintoinen ja monipuolinen kokemus, jota voin suositella lämpimästi muillekin.

Metsämiesten Säätiön apuraha oli erittäin tärkeä opiskelijavaihdon onnistumisen kannalta. Säätiöltä saamani apurahan käytin matkustus- ja asumismenoihin.

Lisätietoja:

Opiskelija Lasse Hiltunen, lasse.hiltunen(a)edu.karelia.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.