Vaihto-opiskelu Tsekissä

tiistaina, 16.05.2017

Anoin Metsämiesten Säätiön apurahaa vaihto-opintojani varten, jotka suoritin syksyllä 2016 Tšekissä. Vaihtokohteeksi valikoitui lopulta Mendel yliopisto Brnossa, sillä yliopisto vaikutti hyvin tasokkaalta ja englanninkielinen kurssitarjonta oli monipuolista. Tämän lisäksi halusin tutustua Tšekkiin maana ja sen monipuoliseen kulttuuritarjontaan. Vaihto-opiskelu tapahtui Erasmus+ vaihto-ohjelman kautta.

Suoritin vaihdossa ollessani 6 kurssia, joissa pääpainona oli metsäteknologia, tilastollinen ekologia ja kaupunkimetsät. Kurssit olivat sekoitus kandi- ja maisterivaiheen kursseja, joissa opetuskielenä toimi englanti. Nämä 6 kurssia tuottivat yhteensä 27 opintopistettä.

Opiskelijavaihto antoi minulle paljon. Tutustuin paikallisiin opiskelijoihin ja muista maista tulleisiin vaihto-opiskelijoihin. Paransin englannin kielen taitojani ja opin tšekin kielen alkeet. Lisäksi sain mahdollisuuden tutustua Keski-Euroopan metsäkulttuuriin ja metsäteollisuuden käytäntöihin.

Opin opiskelijavaihdossa paljon uutta metsäsektorilta ja sain runsain määrin uutta näkökulmaa tuoreimpiin metsäalan trendeihin. Teimme myös paljon kursseihin kuuluvia opintomatkoja, jotka kasvattivat käytännön tietämystä eri metsäteollisuuden aloilta. Tutustuimme opintomatkoilla laajalti paikallisiin metsäalan yrityksiin.

Metsämiesten Säätiön apuraha auttoi minua rahoittamaan ison osan vaihto-opintojani, mistä olen kovin kiitollinen. Suosittelen myös lämpimästi Mendel-yliopistoa kaikille metsätieteen opiskelijoille.

Lisätietoja:

Metsäylioppilas Kalle Nisula, Helsingin yliopisto, kalle.nisula(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.