Vaihto-opiskelut Espanjassa

torstai, 19.01.2023

Keväällä 2022 toteutin pitkäaikaisen unelmani vaihto-opiskelusta Espanjan Kataloniassa, Universitat de Lleidassa. Koronan takia olin jo lähes luopunut vaihtounelmasta, mutta hieman riskillä lähetetty vaihtohakemus vei minut elämää muuttavalle matkalle. Olen todella iloinen, että epävarmasti maailmantilanteesta huolimatta uskalsin hakea ja lähteä!

Vaihto-opiskelun aikana opin valtavasti uutta! Opiskelin Mediterranean forestry -maisteriohjelmassa, jossa opiskelijat tulevat ympäri maailmaa. Monia opintomatkoja sisältävät kurssit opettivat Välimeren alueen metsistä, luonnosta, puutuotteista ja näiden yhteiskunnallisesta vaikutuksesta. Metsät ja niiden rooli Kataloniassa on varsin erilainen kuin Suomessa. Tämän myötä ymmärrykseni kansainvälisen metsäpolitiikan haasteista sai konkretiaa ympärilleen.

Kursseilla opitun lisäksi, tai jopa tärkeämmäksi, koen vaihdossa luodut kansainväliset kontaktit, ystävyyssuhteet, uusien kulttuurien ymmärryksen sekä kielitaidon kehittymisen. Ennen vaihtoon lähtöä olin ujo puhumaan vieraita kieliä, mutta nykyään puhun englantia yhtä luontevasti kuin suomeakin. Espanjan kielen kehittymisen koen avaavan mahdollisuuksia myös Etelä-Amerikassa työskentelyyn.

Vaihto-opiskelun oli minulle elämää ja uraa muuttava kokemus. Suomeen paluun jälkeen kohtaan jatkuvasti tilanteita, aiheita ja kurssisisältöjä, joihin minulla on myös erilainen näkemys vaihdossa opitun takia. Parhaillaan suunnittelen graduaihetta, jonka tämänhetkinen näkökulma olisi tuskin tullut edes mieleeni ilman vaihto-opintoja! Metsämiesten Säätiötä haluan kiittää apurahasta, joka oli mahdollista massa tätä upeaa oppimiskokemusta!

Lisätietoja:
Metsätieteen opiskelija Jade Sivén, Helsingin yliopisto, jadesiven(a)gmail.com, puh. 0443508805

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.