Yritysvalmentaja Tuija Tähtisen tervehdys 75-vuotiaalle Metsämiesten Säätiölle.

INHIMILLISEN PÄÄOMAN VAHVISTAJA  

”Ihminen ja metsä” kuuluu Metsämiesten Säätiön hieno slogan. Sen taustalla on ajatus, että Suomessa on kaksi keskeistä luonnonvaraa ihminen ja metsä. Metsänhoidossa jatkuva kehittäminen ympäristön ja odotusten muuttuessa on jo sisäänrakennettu metsäalan toimintaan. Ihmisten ”luonnonvaran” hoito sen sijaan on perinteisesti saanut vähemmän huomiota. Ihmisten motivaatio ja osaaminen ovat kuitenkin ratkaisevia tekijöitä muuttuvassa maailmassa ja kansainvälisessä kilpailussa menestymisessä.

Jo 2011 Metsämiesten Säätiö tarttui mahdollisuuteen vahvistaa inhimillistä pääomaa metsäalalla työskentelevien työhyvinvoinnin näkökulmasta. Säätiön visionäärisyys, aloitteellisuus ja siemenrahoitus mahdollistivat nopeat kokeilut ja sen, että ymmärrämme nyt enemmän työhyvinvoinnin strategisesta merkityksestä ja osaamme vahvistaa sitä. Tätä työtä on johdonmukaisesti jatkettu ja esimerkiksi 2022 selvitettiin muutosajureiden vaikutusta metsäalan työntekijöiden työhyvinvointiin. 

Hyvä, ajassa uudistuva johtaminen on keskeinen työhyvinvoinnin mahdollistaja. Johtamisen teemaan tartuttiin yhdessä alan toimijoiden kanssa ja toukokuussa 2015 järjestettiin ensimmäinen Metsäalan Johtamisakatemia. Nyt johtamisakatemioita on järjestetty jo 22 ja niitä täydentävät jatko- ja lisäkurssit. 

Jos 75-vuotias Metsämiesten Säätiö olisi ihminen sanoisin hänelle, että haluan kiittää sinua metsäalan uudistumisen tukemisesta!

Panoksesi ja työsi ovat olleet poikkeuksellisen arvokkaita ja ansaitsevan vilpittömän tunnustuksen. Tartut uusiin haasteisiin ja olet valmis löytämään ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin. Olet ammattitaitoinen ja sitoutunut kaikessa mitä teet.

Lisäksi olet loistava tiimipelaaja. Otat ihmiset mukaan, kommunikoit selkeästi ja autat luomaan sujuvaa yhteistyötä. Työ ei aina ole helppoa, mutta osoitat lujaa sinnikkyyttä ja näkemyksellisyyttä. Kohtaat haasteet päättäväisesti ja löydät aina tapoja mennä eteenpäin.

Työsi metsäalan inhimillisen pääoman vahvistamiseksi heijastuu myös alan ulkopuolelle ja auttaa metsäalaa menestymään myös tulevaisuudessa! KIITOS!

Lisätietoja: 
Tuija Tähtinen, Valmennuksen Vire Oy 
tuija.tahtinen@valmennuksenvire.fi
040 5233 223

 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.