Säätiöt ja rahastot ry:n toimitusjohtaja Liisa Suvikummun tervehdys 75-vuotiaalle Metsämiesten Säätiölle.

MERKITYKSELLISTÄ TOIMINTAA AJASSAMME  

Jokainen säätiö on syntynyt johonkin tarpeeseen. "Metsämiesten Säätiö syntyi aivan poikkeuksellisissa olosuhteissa aikana, jolloin Suomessa ja savotoilla taisteltiin olemassaolosta. Säätiön tarkoitus on yhtä upea kuin sen syntyhistoria: kehittää metsäalaa", toteaa Säätiöt ja rahastot ry:n toimitusjohtaja, dosentti Liisa Suvikumpu. Maassa, jonka pinta-alasta yli kolme neljännestä on metsää ja jonka jokaisella asukkaalla on oma erityinen metsäsuhteensa, ei voisi kuvitella osuvampaa tarkoitusta. Metsämiesten Säätiö on oivaltaja, joka on asemoinut itsensä kunnianhimoisesti yhä uudelleen pyrkiessään vaikuttavimpaan mahdolliseen toimintaan.

Kuluneet kolme neljännesvuosisataa ovat osoittaneet, että säätiö on ollut oikea ratkaisu maailman ja metsäalan nopean kehityksen tukijaksi ja sparraajaksi. Tavoitteellisuudellaan, kekseliäisyydellään ja inhimillisyydellään Metsämiesten säätiö erottuu monista. Se tuntuu näkevän aivan erityisellä tavalla juuri ihmisen, niin apurahan hakijan, säätiön toiminnassa mukana olevan kuin metsäalan moninaisten persoonien. Kaikkien projektien, resurssien ja pöhinän keskellä se on todella merkityksellistä ajassamme.

Säätiöt merkittäviä rahoittajia

Yleishyödylliset säätiöt ovat Suomessa tärkeitä tutkijoiden ja taiteilijoiden tukijoita, uusien innovaatioiden rahoittajia ja kansalaisten oman tekemisen mahdollistajia. 2.700 eri tarkoituksia lähes 600 miljoonalla eurolla tukevaa säätiötä tuo kansalaisnäkemystä ja vaihtoehtoja julkiselle rahoitukselle, joka edustaa poliittisen vallan ja rahan keskittymistä.

Säätiöitä ovat perustaneet ja niille ovat lahjoittaneet myös monet vaatimattomista oloista ponnistaneet ihmiset, aivan tavalliset suomalaiset, joille säätiö on mahdollisuus osallistua yhteiskuntamme kehittämiseen. Säätiöt ovat kuin Robin Hood: ottavat niiltä, joilla on varaa ja antavat niille, jotka tarvitsevat rahoitusta. Säätiöiden kautta kaikki voittavat.

Pitkäjänteisyys on yhteen sanaan kiteytettynä niin yleishyödyllisten säätiöiden strategia, toimintasuunnitelma kuin sijoituspolitiikka. Säätiöiden täytyy taata sukupolvien välinen tasa-arvo: jos käytämme kaikki varat tänään, tulevaisuudessa ei riitä jaettavaa. Sama koskee myös metsiä: huonosti hoidettu metsä tänään merkitsee metsätöntä huomista.

Metsät keskeisiä Suomessa

Säätiöissä ja metsissä on paljon samaa. Ne ovat ikiaikaisia, olemassa yhteiseksi hyväksi, luovat hyvinvointia ja osallistavat ihmisiä – antavat työtä, toimeentuloa, taitoja, ravintoa, terveyttä, elämyksiä, kulttuuriperinnön ja identiteetin ymmärrystä, rauhaa, hyvää elämää. Mitä muuta ihminen enää tarvitsee?

Siksi Suomen metsistä ja metsäalasta pitää pitää huolta. Siksi Metsämiesten Säätiö.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja, dosentti Liisa Suvikumpu, Säätiöt ja rahastot ry, liisa.suvikumpu@saatiotrahastot.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.