TYÖYHTEISÖN HYVÄ TYYPPI -STIPENDI

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Metsäalan, sen yritysten ja yhteisöjen menestys rakentuu työyhteisöjen hyvien tyyppien varaan. Niinpä Metsämiesten Säätiön myöntää vuosittain 500 euron arvoisia stipendejä työssä oleville henkilöille, enintään 1 stipendi/työyhteisön taso/paikkakunta/3 vuotta sekä enintään 10 stipendiä/työnantaja/vuosi.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Stipendin myöntämisperusteita eivät ole palvelusvuodet, merkkipäivä tai muu ulkoinen syy. Koska tämä stipendilaji on ollut metsäosaajien hyödynnettävissä jo pidempään, stipendin saajalla tulee olla yli vuosi työuraa jäljellä alimpaan vanhuuseläkeikään. Stipendin saajan työsuhteen tulee olla jatkunut vähintään kaksi vuotta eikä se ole päättymässä. Stipendinsaajalla on niinikään oltava suomalainen pankkitili.

Stipendiä haetaan tämän sivun alla olevalla lomakkeella. Stipendien haku on auki läpi vuoden. Stipendiä voi esittää työyhteisön hyvälle tyypille niin omasta työyhteisöstä kuin ulkopuolelta. Stipendin esittäjinä on oltava vähintään viisi henkilöä, jotka voivat olla esitettävän kanssa samasta tai eri työyhteisöistä. Jos stipendin saaja on esihenkilötehtävissä, tulee esittäjistä vähintään yhden työskennellä hänen alaisuudessaan,

Vastaanottamalla stipendin sen saaja ja esittäjät hyväksyvät, että Säätiö julkaisee lehdistötiedotteena stipendin saajan nimen, tittelin, työnantajan, myöntämisperusteet ja esittäjät sekä pitää näitä tietoja sivuillaan. Metsämiesten Säätiö julkaisee yhden stipendin päivää kohden.

Metsämiesten Säätiön Työyhteisön hyvä tyyppi -stipendi on arvokas ansioluettelossa ja kertoo paljon sen saajan työyhteisötaidoista.


Täytä hakemuksessa pyydetyt tiedot ja paina ”Lähetä stipendihakemus” -painiketta.
Stipendiä haetaan seuraavalle henkilölle
Stipendin perustelut
Stipendin esittäjät (vähintään 5 hlöä: titteli, nimi, työnantaja sukunimen mukaan aakkosjärjestyksessä)
Hakemuksesta antaa lisätietoa (tälle henkilölle toimitetaan tieto stipendin myöntämisestä, luovutettava stipendi ja lisäksi hän toimii tiedotteessa lisätietojen antajana)
Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.