Norsk, tursk og fjord, Vaihto-opiskelu Norjassa

torstaina, 29.09.2016

Vaihto-opiskelu Norjassa, Evenstadissa, Hedmarkin yliopiston alaisuudessa tapahtui viime kevään 2016 aikana. Lähtiesssä vaihtoon tavoitteina oli tutustua elämään ulkomailla, oppia kieltä, pääasiassa englantia mutta myös norjaa, oppia metsätaludesta ja muista oppinoista, jotta voisin syventään osaamistani. Vaihdon aikana opiskelimme metsätalouteen ja ekologiaan liittyviä asioita aina Norjan metsätalouden toimintaympäristöstä hirvikantojen tutukimiseen.

Opiskelu tapahtui englanniksi ja kielen opiskelu kävi kuin itsestään. Englantia päivittäin käyttäen se alkoi sujua lähes luontevasti. Opinnot olivat mielenkiintoisia sekä opetus korkeatasoista. Opintoja sain suoritettua kahden jakson aikana oman kouluni vaadittavan tason, kaikkinensa n. 28p. Aikaa myös kulttuurin ja luonnon tutkimiseen oli riittävästi. Kaikkinensa vaihto-opiskelu syvensi osaamistani sekä antoi uudenlaisen näkökulman sekä metsätalouteen, että maailmankuvaan yleensä.

Metsämiesten Säätiö toimi osa rahoittana vaiho-opiskeluni aikana. Saamani apurahan käytin pääasiassa asutolan vuokran maksamiseen. Apuraha kattoin noin kolmen kuukauden vuokran.

Lisätietoja:

Opiskelija Oskari Lahti, oskari.lahti(at)edu.mamk.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.