Suoritetut vaihto-opinnot Melbournen yliopistossa

keskiviikkona, 14.12.2016

Suoritin vaihto-opintoja keväällä 2016 Melbournen yliopistossa yhteensä 30 opintopisteen edestä. Suorittamani neljä kurssia käsittelivät laajoja ekologian ja ympäristötieteen kokonaisuuksia, joita pääsin suhteuttamaan aikaisempiin metsätieteen opintoihini. Vastaavia kursseja ei ole tarjolla Helsingin yliopistolla ja oli todella antoisaa tutustua ympäristökysymyksiin australialaisesta näkökulmasta, lähes toisella puolen maapalloa.

Kurssien sisältö oli hiottu hyvin vanhoja oppeja ja etenkin uusinta tutkimustietoa käsitteleviksi kokonaisuuksiksi, joissa tieteen jalansija on ehdottoman vahva. Vaihto-opintoni olivat erinomainen ensikosketus kansainväliseen tiedeyhteisöön, jossa toivon voivani myös työskennellä myöhemmässä vaiheessa. Akateemisen englannin taitoni kohenivat opintojen myötä uudelle tasolle, minkä hyödyt näkyvät nyt jatkaessani maisteriopintoja englanniksi Helsingin yliopistolla.

Vaihtoaika oli rikastuttava kokemus myös henkilökohtaiselle elämälle. Pääsin tutustumaan suoraan australialaiseen kulttuuriin ja uusien kansainvälisten ystävieni kautta ymmärtämään yhä paremmin elämää eri puolilla maapalloa.

Kiitokset Metsämiesten Säätiölle apurahasta, joka mahdollisti vaihto-opintoni.

Lisätietoja:

Metsäylioppilas Tuuli Turunen, tuuliturunen(at)me.com

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.