Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Työharjoittelu UNECE/FAO:lla Genevessä kesällä 2016

tiistaina, 30.08.2016

Työskentelin Yhdistyneiden kansakuntien Euroopan talouskomissiossa Sveitsissä, Genevessä, metsä ja puu puolella. Työtehtäviini kuului osallistuminen UNECE/FAO:n puutuotteiden markkinakatsauksen (Forest Products Annual Market Review) kokoamiseen vuodelle 2015-2016. Markkinakatsaus on yksi metsäpuolen tärkeimmistä julkaisuista ja se tuotetaan vuosittain. Harjoittelussa vastasin taulukoiden ja kuvaajien tuottamisesta, hintatietojen päivittämisestä, kirjoittajien tuottamien tekstien oikoluvusta ja julkaisun visuaalisesta ulkoasusta.

Harjoittelu Genevessä kesti kolme kuukautta ja oli erittäin antoisa. Työharjoittelu on osa liiketaloudellisen metsäekonomien maisteriopintoja ja näin ollen tuki täydellisesti opintojani. Puutuotteiden markkinakatsauksen myötä opin valtavasti globaalista tilanteesta metsäsektorilla. Olen kiinnostunut kansainvälisestä kaupasta ja haluan työskennellä globaalissa ympäristössä myös tulevaisuudessa. Harjoittelu opetti eri maiden puutuotannosta ja metsäteollisuustuotteiden käyttökohteista. Yliopistossa oppimani asiat eivät kata maakohtaisia tietoja tuotannosta ja hinnoista, joten niiden kanssa työskentely oli mielenkiintoista.

Kaupunkina Geneve oli upea. Hintataso niin asumisessa kuin kaikessa muussa elämisessä oli erittäin korkea, joka olikin ainoa heikko puoli kesän harjoittelussa. Kaupunki sijaitsee kahden vuoren välissä, Geneve järven eteläpäässä. Järvimaisema ja luonto Alppeineen olivat mahtavat. Viikonloppuisin kävin useasti vuorilla vaeltamassa ja tutustuin paikalliseen kulttuuriin pienissä kylissä. Geneven sijainti mahdollisti viikonloppureissut niin Ranskan, Italian kuin Saksan puollelle, joista näyttävin oli Annecy:n vanhakaupunki Ranskassa.

Suuri kiitos Metsämiesten Säätiölle hankkeen tukemisesta apurahalla.

Lisätietoja:

Maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti Teemu Anttila, teemu.anttila(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.