Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Vaihto-opiskelu Tšekin Brnossa

tiistaina, 24.11.2020

Suoritin vaihto-opintoni kevään 2020 koronamyllerryksen keskellä Tšekin Brnossa. Vaihtokohteeni University of Mendel tarjosi minulle erikoisesta maailmantilanteesta huolimatta hienon vaihtokokemuksen. Kevään aikana laajensin metsätieteiden osaamistani muun muassa Tšekin luontoon ja sahateollisuuteen, sekä Keski-Euroopan metsätalouteen liittyvillä kursseilla.

Ensimmäistä viikkoa lukuun ottamatta opinnot suoritettiin pääasiassa etänä, mutta onneksi pääsimme loppukeväästä tekemään myös muutaman ekskursion Brnon lähiseuduille. Opintojen lisäksi tutkimme lähialueita vaihtokavereideni kanssa retkeillen, ja usein päädyimme keskustelemaan esimerkiksi eri maiden ja kulttuurien eroavaisuuksista. Kokemukseni kasvattivat entisestään kiinnostustani kansainvälisessä ympäristössä työskentelyä kohtaan.

Vaihto-opiskelu Tšekissä oli kevään lockdownista ja koronarajoituksista huolimatta kaiken kaikkiaan aivan loistava ja silmiä avaava kokemus. Kevään aikana pääsin kartuttamaan oman alani osaamista entisestään, verkostoitumaan kansainvälisesti yli mannerrajojen sekä tutustumaan (ja ihastumaan) minulle ennestään täysin uuteen maahan ja sen kulttuuriin. Voin suositella vaihtoon lähtöä lämpimästi kaikille sitä harkitseville!

Haluan osoittaa suuret kiitokseni Metsämiesten Säätiölle saamastani apurahasta, sillä se mahdollisti vaihto-opintojeni suorittamisen parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteeni kansainvälistymiseen, uuden oppimiseen ja maailmankuvan avartumiseen liittyen täyttyivät varmasti.

Lisätietoja:

Metsäylioppilas Hiljahenna Tomminen, Hiljahenna.tomminen(a)helsinki.fi, puh. 0404137699

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.