Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Harjoittelu Japanissa

perjantaina, 31.08.2018

Suoritin kandidaatin tutkintooni kuuluvan harjoittelun Japanissa, Hokkaidon yliopiston metsäntutkimusasemalla Teshiossa. Harjoittelun kesto oli 2 kuukautta.

Harjoittelun aikana pääsin tutustumaan Japanin metsiin useiden tutkimuksien ja kenttäpäivien kautta. Metsäntutkimusaseman mailla pääsimme tutustumaan useisiin tutkimuksiin ja kokeisiin, liittyen esimerkiksi ilmaston lämpenemisen vaikutuksista metsiin ja millainen on hakkuuaukean aikajana hiilivarastojen kannalta uuden taimiaineksen istutuksen jälkeen. Harjoittelutyönä tein raportin metsän aluskasvillisuuden ruohokasvin juuri- ja lehtiominaisuuksien muutoksista muuttuvassa ilmastossa. Raportin tekemisessä analysoin näytteitä kolmelta eri tutkimuskohteelta. Harjoittelun aikana pääsin tutustumaan japanilaiseen kulttuuriin ja upeaan luontoon sekä moniin uusiin ihmisiin.

Harjoittelu Japanissa oli antoisa kokemus monella tapaa. Metsämiesten Säätiön tuki oli ehdoton harjoittelun mahdollistaja!

Lisätietoja:

Opiskelija Oona Keskisaari, Helsingin Yliopisto, oona.keskisaari(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.