Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Korkeakouluharjoittelijana Suomen suurlähetystössä Italiassa

maanantaina, 08.10.2018

Työskentelin multiharjoittelijana Suomen suurlähetystössä Roomassa. Tehtäväalueenani olivat Rooman YK järjestöt (FAO, WFP, IFAD ja ruokaturvakomitea CFS), ja Suomen YK:n pysyvän edustajan sekä FAO:n ja WFP:n asiantuntijoiden avustaminen. Työtehtäviini kuului järjestöjen sisältötyön tuntemus (kuten ruokaturvakysymykset, kehitysyhteistyö ja humanitaarinen apu), kokousasiakirjojen analysointi, Suomen kantojen valmistelu, kokouksiin osallistuminen ja niistä raportointi, ja viestintä Suomen ulkoministeriöön sekä kokousjärjestelyt ja vierailuvalmistelut. Keskityin harjoittelussani järjestöjen rahoitus- ja talousasioihin, strategiaan ja yhteistyöhön. Tärkeässä roolissa olivat EU ja Pohjoismainen yhteistyö sekä järjestöihin liittyvä avunantajayhteistyö.

Työ YK-järjestöissä on todella inspiroivaa ja kunnianhimoista. Korkeakouluharjoittelu Suomen suurlähetystössä oli aivan mieletön kokemus ja antoi näköalapaikan Rooman YK-järjestöihin ja suurlähetystön työhön. Harjoittelu on myös loistava ponnahduslauta työskentelyyn ulkomailla ja olen todella kiitollinen tästä kokemuksesta. Harjoittelu on ollut yksi parhaista asioista, joita olen koskaan tehnyt, ja intohimoni kansainväliseen työhön on vain kasvanut kokemuksen myötä! Once in a lifetime experience!

Kiitän Metsämiesten Säätiötä apurahasta ja työharjoitteluni tukemisesta!

Lisätietoja:

Metsäylioppilas Helena Lehtonen, helena.lehtonen(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.