Vaihto-opiskelu Saksan Göttingenissä

torstaina, 13.09.2018

Opiskelin vaihto-opiskelijana kesälukukauden 2018 Saksan Göttingenissä Georg-August-Universität Göttingenin yliopistossa. Vaihto-opinnot keskellä Saksaa antoi oivan mahdollisuuden tutustua saksalaiseen ja koko eurooppalaiseen metsätalouteen. Opintoni Saksassa olivat hyvin laajat. Kursseja minulla oli metsäekonomiasta, taloustieteistä, metsäekologiasta ja saksan kielestä. Opiskelu eri maassa ja muulla kuin omalla äidinkielellä antoi minulle hyvin monta eri näkökulmaa opiskeltaviin asioihin ja täten kehitin itseäni oppijana.

Göttingen on todellinen opiskelijakaupunki. Ei kovin iso kaupunki (n. 120 000 asukasta), mutta yliopistossa opiskelijoita on yli 25 000. Tämän vuoksi Erasmus-opiskelijana oli hyvin helppoa, sillä uusiin ihmisiin, muihin vaihto-opiskelijoihin ja saksalaisiin tutustui nopeasti. Neljältä kuukaudelta Saksasta sain oppimieni asioiden lisäksi etenkin paljon ystäviä, joiden kanssa olemme tulevaisuudessa tiiviisti yhteydessä.

Sijainnin puolesta Göttingen on oikein hyvä metsäopiskeluun. Melko lähellä on Harz-vuoristo, jossa minäkin sain olla ekskursiolla. Lisäksi mm. paperitehtaita on samassa osavaltiossa. Kieli on Göttingenissä ja lähimmässä isossa kaupungissa Hannoverissa hyvin neutraalia eli saksan kielen oppimiseen kyseinen alue on täydellinen.

Kansainvälistyminen uusien ihmisten ja uusien kulttuurien tutustumisen kautta oli tärkein saavutus. Neljässä kuukaudessa opin myös valtavasti saksan kieltä saaden varmuutta sen käyttämiseen. Kaikki oppimani ja kokemani asiat hyödynnän tulevaisuudessa varmasti. Vaihto-opiskelu oli kokemus, jota en ikinä kadu. Voin lämpimästi suositella vaihtoa ja Göttingeniä kaikille!

Haluan kiittää Metsämiesten Säätiötä saamastani apurahasta vaihto-opintojani varten.

Lisätietoja:

Metsäylioppilas Jukka Palomäki, Helsingin yliopisto, jukka.palomaki(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.