Vaihto-opiskelu Wienissä

tiistaina, 04.09.2018

Vietin lukuvuonna 2016-2017 kymmenen kuukautta vaihto-opiskelijana Wienissä, yliopistossa Universität für Bodenkultur Wien. Vaihtovuosi oli kokonaisuutena mahtava ja monessa mielessä silmiä avaava kokemus. Koen, että minulla on nyt huomattavasti enemmän tietoa eri kulttuureista tapoineen ja tottumuksineen sekä taitoa ymmärtää ja hyväksyä erilaisuutta ympärilläni.

Parhaiten opiskelusta jäivät mieleen erilaiset kenttäkurssit ja retkeilyt. Tapahtumissa ja ryhmätöissä luentosalin ulkopuolella oli helpompi tutustua paikallisiin ja selvittää, millaisia eroja opiskelussa, työskentelyssä ja metsätaloudessa on Suomen ja Itävallan välillä. Suomen maine metsämaana tunnettiin laajalti, ja luennoitsijoita myöten oltiin kiinnostuneita kuulemaan, miten meillä hoidetaan asiat.

Suoritin opintoni englanniksi, mutta päivittäinen kanssakäyminen hoitui saksaksi. Kielen osaaminen auttoi paikallisiin tutustumisessa ja itävaltalaisen mentaliteetin ymmärtämisessä. Opintojen ulkopuolella ehdin myös harrastaa tanssia ja kuorolaulua, ja harrastuksissa saksalla pärjääminen kohotti itseluottamustani kielen puhumisen suhteen. Vieraalla kielellä eläminen ei ole ongelmatonta, mutta onneksi muista suomalaisista sai tukea tarvittaessa.

Lämpimät kiitokset Metsämiesten Säätiölle tuesta. On valtavan hienoa, että meille tarjotaan vaivatonta mahdollisuutta kansainvälistymiseen jo opiskeluaikana, ja että sitä varten on mahdollista saada rahallista tukea.

Lisätietoja:

Opiskelija Katri Konttinen, Helsingin yliopisto, katri.konttinen(at)gmail.com

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.