Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Vaihto-opiskelu Toronton yliopistossa, Kanadassa

keskiviikkona, 01.07.2020

Kansainvälistä verkostoitumista, vaativia kursseja, avartuneita näkökulmia ja ainutlaatuisia kokemuksia – näitä ja paljon muuta vaihtoni Kandassa keväällä 2020 minulle tarjosi, koronasta huolimatta.

Lähdin tammikuussa vaihtoon Toronton yliopistoon, Kanadaan. Vaihto-opinnot olivat osa metsäekonomian ja markkinoinnin kandidaatin tutkintoani Helsingin yliopistossa. Vaihtoni aikana opiskelin kursseja metsätieteistä, ekonomiasta sekä ympäristötieteistä. Yksi kriteeri kursseja valitessani oli, että pääsisin oppimaan joitain uutta ja erilaista, ja pääsinkin tutustumaan esimerkiksi Kanadan metsäpaloihin, nollaenergiatalojen rakentamiseen ja ArcGISin käyttöön.

Vaihto Toronton yliopistossa tarjosi ainutkertaisen mahdollisuuden päästä opiskelemaan kovatasoisessa yliopistossa, jossa vaatimustaso ja työmäärä olivat korkealla ja opiskelijat motivoituneita. Kurssien suorittaminen vaati suuren määrän lukemista ja kirjoittamista kehittäen huimasti kielitaitoani – mikä olikin yksi vaihdolle asettamistani tavoitteista. Vapaa-ajalla myös suullinen kielitaito otti ison harppauksen eteenpäin. Myös puitteet opiskelulle olivat mahtavat; kampuksen kolmen urheilukeskuksen palvelut olivat maksutta käytettävissä ja yliopiston 44 kirjastosta löytyi sopiva opiskelunurkka jokaiselle vuorokauden ympäri.

Vapaa-ajallani pääsin tutustumaan uusiin ihmisiin, matkustelemaan ja ihmettelemään pohjoisamerikkalaista elämäntapaa. Monikulttuurisessa Torontossa oli ihmisiä ja elämää joka puolelta maailmaa ja esimerkiksi soluasunnon ruokapöydässä käytiin lukemattomia keskusteluja kulttuurien eroista ja yhtäläisyyksistä – nämä keskustelut olivatkin yksi vaihdon helmistä ja avarsivat omaa maailmankuvaani todella paljon. Useiden vaihdon aikana tapaamieni ystävien kanssa yhteydenpito on jatkunut ja nyt kansainväliset verkostoni yltävät ympäri maailmaa Hong Kongista Kanadaan ja moneen paikkaan siltä väliltä.

Tänä keväänä maailmaa ravistellut koronavirus sotki osittain myös vaihtokevääni. Korona-aallon saavuttaessa Kanadan maaliskuun puolessa välissä, Toronton yliopisto siirtyi etäopetukseen ja palasin Helsingin yliopiston suositusten mukaisesti takaisin Suomeen. Opiskelu Torontoon onnistui onnekseni myös Suomesta käsin ja sainkin suoritettua kaikki kurssit kunnialla loppuun – vaikka tenttejä suoritettiinkin kahden aikaan aamuyöllä.

Vaikka vaihdon keskeytyminen harmittaa, sain kuitenkin nauttia opiskelusta valtameren toisella puolella unohtumattomien kahden ja puolen kuukauden ajan ja palata Suomeen entistä rohkeampana ja monia kokemuksia rikkaampana.

Metsämiesten Säätiön apuraha auttoi kattamaan kalliin asumisen ja lentojen aiheuttamia kustannuksia ja mahdollisti siten osin vaihtokokemukseni. Iso kiitos tästä Metsämiesten Säätiölle!

Lisätietoja:

Opiskelija Marikki Nygård, Helsingin yliopisto, marikki.nygard(a)helsinki.fi, puh. +358408280086

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.