Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Vaihto-opiskelu Uudessa-Seelannissa

perjantaina, 10.01.2020

Vietin syyslukukauden 2019 suorittaen maisterintutkintoni vapaavalintaisia opintoja Victoria University of Wellingtonissa, Uudessa-Seelannissa. Vaihto-opiskelu antoi runsaasti uusia näkökulmia. Kursseilla syvensin ymmärrystäni globaaleista haasteista, kuten ilmastonmuutoksesta ja vieraslajien aiheuttamista haasteista.

Opiskelu koostui luennoista, projektitöistä, laskuharjoituksista ja tenteistä. Uuden-Seelannin maorikulttuuriin tutustuminen oli erittäin antoisaa ja herätti paljon ajatuksia alkuperäiskansojen asemasta mm maankäyttökysymyksissä. Uusi-Seelanti on esimerkki maasta, jossa alkuperäiskansan kulttuuri on onnistuttu säilyttämään elävänä länsimaisen kulttuurin rinnalla.

Kielitaitoni kehittyi vaihdon aikana huimasti, pääsinhän opiskelemaan ja elämään englanniksi, vieläpä maassa, jonka aksentti on melko haastava! Tärkeä anti oli myös se, että totuin toimimaan monikulttuurisessa ympäristössä ja pääsin oppimaan useista eri kulttuureista, sillä tutustuin ihmisiin eri puolilta maailmaa. Uskon tämän olevan todella arvokasta kokemusta myös työelämää ajatellen.

Uudessa-Seelannissa viettämäni aika oli ehdottomasti yksi elämäni hienoimmista kokemuksista. Pääsin näkemään uskomattoman kaunista luontoa ja mitä erilaisimpia metsiä.

Metsämiesten Säätiön tuki mahdollisti matkani toteutumisen. Käytin apurahan asumiskustannuksiin.

Lisätietoja:

Maatalous-metsätieteiden kandidaatti Olivia Kuuri-Riutta, olivia.kuuri-riutta(a)helsinki.fi, puh. 045 3218991

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.