Maisteriopinnot Saksassa

maanantai, 8.11.2021

Opintoni Saksassa Göttingenin yliopistossa metsätieteiden maisteriohjelmassa ovat opinnäytetyön viimeistelyä vaille valmiit. Minun on tarkoitus valmistua viimeistään joulukuun aikana. Olen suuntautunut kansainväliseen ja trooppiseen metsätalouteen, ja kurssikaverini ovat eri puolilta maailmaa. On osoittautunut varsin vaikeaksi hyvästellä etenkin ystäviä, jotka asuvat monien tuhansien kilometrien päässä. Onneksi olemme kuitenkin jo tottuneet online-tapaamisiin opintojen aikana, joten uskon että meillä ei ole ongelmia pitää yhteyttä välimatkoista huolimatta.

Opiskelu täällä palailee pikkuhiljaa normaaliin, ja ehdin itsekin kesälukukaudella nauttia vielä perinteisistä luennoista yliopistolla. Pääasiassa kulunut vuosi on minulla mennyt opinnäytetyön parissa. Kirjastojen ja yhteisten opiskelutilojen uudelleen avautuminen on tuonut paljon kaivattua vaihtelua kotona työskentelyyn. Seuraavana minulla on edessä vielä viimeisten Saksassa olevien kurssikavereiden hyvästeleminen ja Suomeen paluu. Vaikka mieli on vähän haikea, odotan jo innolla sitä, miten voin hyödyntää täällä oppimaani sekä luomiani suhteita tulevaisuudessa. Olen hyvin kiitollinen, että Metsämiesten Säätiö on osaltaan mahdollistanut minulle tämän kokemuksen.

Lisätietoja:
Anniina Kietäväinen, anniina.kietavainen(a)gmail.com

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.