Pro gradu -tutkielman aineistonkeruu Tsekissä

torstai, 17.06.2021

Kun minulle tarjoutui tilaisuus kerätä graduaineisto entisellä vaihtoyliopistollani, Mendel University in Brnossa, en miettinyt siihen tarttumista kahta kertaa. Mendelun yliopiston puuteknologian laboratorio tarjosikin erinomaiset puitteet Brnon lähistöltä kerättyjen puunäytteiden tutkimiseen, vallitsevan koronatilanteen aiheuttamista haasteista huolimatta.

Mendelun yliopistolla oli käytössä monia tutkimuslaitteita, joista minulla ei ollut entuudestaan kokemusta. Oli hienoa päästä oppimaan niiden käytöstä, ominaisuuksista ja hyödyntämisestä tutkimustyössä. Oli myös mielenkiintoista päästä tutustumaan paikallisiin tutkijoihin. He kertoivat työstään ja tutkimuksistaan mielellään, jos satuimme laboratoriolle samaan aikaan.

Korona aiheutti aineistonkeruuseen omat haasteensa. Välillä laboratoriolle ei saanut mennä kuin hyvin tarkoin valitut henkilöt (joihin opiskelijoita ei valitettavasti laskettu mukaan), välillä minut määrättiin karanteeniin mahdollisen taudille altistumisen vuoksi ja välillä koko maa oli muuten vain sekaisin erilaisten rajoitusten ilmestyessä hyvinkin pikaisella aikataululla. Uskon, että tämä kaikki kuitenkin opetti minulle joustavuutta ja uusiin, erilaisiin tilanteisiin mukautumista.

Brno on ihana, kansainvälinen pikkukaupunki, johon olin tutustunut jo edellisen kevään vaihto-opintojen ansiosta. Aineistonkeruun lisäksi jatkoaika Tsekissä mahdollisti lähialueiden ja etenkin lähistön luontokohteiden tutkimisen entistä paremmin. Pääsin myös verkostoitumaan ympäri maailmaa Brnoon saapuneiden ihmisten kanssa, ja uskon että nämä ystävyyssuhteet säilyvät läpi elämän.

Aineistonkeruu Tsekissä oli hieno ja arvokas kokemus. Haluankin osoittaa suuret kiitokset minulle myönnetystä apurahasta Metsämiesten Säätiölle. Apurahan avulla pystyin toteuttamaan tämän minulle ainutlaatuisen tilaisuuden.

Lisätietoja:

Metsäylioppilas Hiljahenna Tomminen, Hiljahenna.tomminen(a)helsinki.fi, puh. 0404137699

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.