Työharjoittelu Sambiassa

perjantai, 29.10.2021

Työharjoittelu Sambiassa UNV-ohjelman kautta on ollut paras kokemus mikä minulla on koskaan ollut huolimatta korona-ajasta, vastoinkäymisistä ja että olen kaukana kotoa.

Hanke on ollut ainutlaatuinen mahdollisuus päästä työskentelemään kentällä Sambiassa ja toimimaan kansainvälisenä asiantuntijana FAO:lla. Työtehtävä antanut erinomaisen mahdollisuuden kehittyä asiantuntijana ja saada monipuolista ja arvokasta kansainvälistä työkokemusta sekä mahdollisuuden tehdä yhteistyötä monien toimijoiden kanssa, kuten Sambian hallituksen, kansainvälisten ja paikallisten ohjelmien ja järjestöjen kanssa ja ennen kaikkea paikallisten pientuottajien. Kokemus on kasvattanut sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti ja olen kokenut työtehtäväni erittäin merkitykselliseksi. Erityisesti kenttäkokemukset ovat olleet erittäin
mielenkiintoisia ja mieleenpainuvia. Koen, että minulla on vielä paljon opittavaa, mutta myös annettavaa tehtävälle. Tämän takia olen päättänyt jatkaa sopimustani toiselle vuodelle, joka minulle myönnettiin eli työskentelen vielä toisen vuoden UNV-ohjelman kautta Sambiassa kasvattaen ammatillista osaamistani ja asiantuntijuuttani tehtävässä, joka on ollut minulle erittäin mieleinen.

Olen erittäin kiitollinen tästä opintoapurahasta, joka on mahdollistanut elämää ja matkustelua Sambiassa, sillä matkustelu on yleisesti Afrikassa todella kallista ja heittelehtivien valuuttakurssien takia elämä on yhä kalliimpaa ja kalliimpaa, joten taloudellisesti UNV:na toimiminen ei ole kannattavaa, mutta sitäkin palkitsevampaa. Olen todella ylpeä itsestäni, että päätin lähteä Sambiaan huolimatta koronatilanteesta ja että selvisin toiselle vuodelle.

Huolimatta matkan varrella osuneista haasteista ja vaikeuksista, en missään nimessä vaihtaisi tätä kokemusta mihinkään, päinvastoin tämä on lisännyt motivaatiotani, itsevarmuuttani ja asiantuntijuuttani tällä sektorilla ja alalla toimimisessa ja tunnetta siitä, että olen oikeiden asioiden äärellä ja että tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Lisätietoja:
Assistant National Facilitator Helena Lehtonen, FAO, helenakaalehtonen(a)gmail.com, puh. +358445781333
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.