Opiskelijavaihto Tsekin Brnossa, Kevät 2022

maanantaina, 27.06.2022

Tärkein asia, jonka vaihdossa opin oli saada uusia näkökulmia metsänhoidon kannalta. Keskustelu useiden erimaalaisten metsäopiskelijoiden kanssa oli mielenkiintoista ja avartavaa. Myös Englanninkielinen ammattisanastoni laajeni huomattavasti. Opin erilaisista Eurooppalaisista puulajeista ja niiden kasvatuksesta.

Opintoni sujuivat hyvin ja suoriuduin kursseista hyvin arvosanoin. Kursseilla opin tekemään ryhmätöitä Englannin kielellä useiden eri maalaisten ihmisten kanssa. Mielestäni hyödyllisin kurssi oli Forestry Economics and Policy, jossa tutustuttiin Eurooppalaisiin
metsäinstituutioihin, metsäsuunnitelmiin, sertifikaatteihin, metäsisiin tuotteisiin ja moneen muuhun Euroopan metsiä koskeviin asioihin.

Koulun lisäksi vaihdossa tutustuin Keski-Eurooppalaiseen kulttuuriin ja tutustuin useisiin paikallisiin ja toisiin vaihto-opiskelijoihin joka puolelta maailmaa. Opintojen ohella minulla oli myös aikaa matkustella useassa eri Keski-Euroopan maassa. Matkustelu ja eri maiden kaupunkien näkeminen on hyvin yleissivistävää.

Metsämiesten Säätiöltä saamani apuraha helpotti vaihtoni onnistumista huomattavasti. Raha auttoi minua majoituksessa, päivittäisissä asioissa, sekä mahdollisti Eurooppalaisiin kulttuureihin tutustumisen matkustelun muodossa. On hienoa, että meiltä Suomessa löytyy tällaisia säätiöitä, jotka tukevat opiskelijoiden vaihto-opintoja. Vaihdossa saamani käsityksen mukaan monessa muussa maassa ei ole tällaista mahdollisuutta.

Lisätietoja:
Opiskelija Arsi Juntunen, Karelia AMK, arsi.juntunen(a)edu.karelia.fi, puh. 0400267460

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.