Vaihto-opinnot Kanadassa

keskiviikkona, 08.06.2022

Maatalous- ja metsätieteiden maisteriopintojeni aikana oli mahdollisuus lähteä vaihto-opiskelemaan ja hyödynsin tämän mahdollisuuden lähtemällä Kanadaan vuoden 2022 kevätlukukaudeksi. Vaihto-opintoni sijoittuivat Vancouveriin ja University of British Columbiaan. Vaihto-opintojeni tavoitteina oli tutustua kyseisen yliopiston metsätieteiden opintotarjontaan, oppia lisää kanadalaisesta metsätaloudesta ja metsien hoidosta sekä verkostoitua paikallisten ihmisten kanssa. Lisäksi opiskelu ja kommunikointi ainoastaan englanniksi vaihdon ajan kehittivät kielitaitoani.

Suoritin kolme metsätieteiden laitoksen kurssia, joista kertyi 22 opintopistettä. Kurssit olivat: Sustainable Energy: Policy and Governance, Harvesting Systems and Forest Access sekä Remote Sensing for Ecosystem Management. Näistä mielenkiintoisin oli Harvesting Systems and Forest Access. Se havainnollisti, kuinka erilaisia ja haastavia metsänkorjuu toimenpiteet voivat olla, kun hakkuualueet sijaitsevat jyrkissä rinteissä ja metsäautotieverkosto on hyvin harva. Lisäksi huomattavasti järeämmät puut tuovat omat haasteensa sekä hakkuussa että kuljetuksessa. Tällä kurssilla pääsimme myös käymään maastossa ja näkemään metsäautotien sekä sillan rakentamista käytännössä.

Metsämiesten Säätiön rooli rahoittajana oli erittäin tärkeä. Vancouver ja University of British Columbia olivat hienoja ympäristöjä opiskella ja vierailla. Korkean hintatason takia apurahat olivat olennainen osa vaihto-opintojen rahoitusta ja Metsämiesten säätiö oli suurin vaihto-opintojeni rahoittaja. Suuri kiitos Metsämiesten säätiölle avustuksesta!

Lisätietoja:
MMK Ville Jurvanen, villejur(a)student.uef.fi, puh. 0503475191
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.