Vaihto-opiskelu Australiassa

maanantaina, 12.12.2022

Aloitin heinäkuussa 2022 vaihto-opintoni Australian kansallisessa yliopistossa (ANU), joka sijaitsee Australian pääkaupungissa, Canberrassa. Lähdin Australiaan lisämään oman alani tietotaitoa ja saamaan kansainvälistä kokemusta. Suoritin ANU:ssa noin neljäsosan metsätieteiden maisteritutkinnostani, ja vaihtokurssini käsittelivät muun muassa ekologiaa, kasvifysiologiaa ja ilmastonmuutosta, sekä luonnonsuojelua ja villieläintieteitä.

Koin ANU:ssa saamani opetuksen erittäin laadukkaaksi ja pidin erityisesti siitä, että kurssini sisälsivät viikoittaisia kenttäosuuksia. Maastossa opin paljon erilaisia kenttätutkimustaitoja, joita tulen varmasti hyödyntämään sekä pro gradu -tutkielmani aineistonkeruussa, että tulevassa ammatissani.

Tämän lisäksi englannin kielitaitoni parani vaihtoni aikana, ja opin etenkin paremmaksi akateemisen englannin kirjoittajaksi. Yksi suurimmista vaihtoni aikaisista oivalluksista oli se, että aloin pitämään esitelmien pitämisestä ja sen takia voisin myös nähdä tulevaisuuden työni metsäalalla sisältävän esitelmöimistä ja julkista puhumista.

ANU:ssa opiskeluympäristö oli varsin motivoitunut ja innostava. Sain muun muassa tavata maailman vaikutusvaltaisimpia ekologian, sekä kasvi- ja luonnonsuojelutieteen tutkijoita, ja heidän pitämänsä luennot ovat minulle yliopistourani kohokohtia.

Australiassa pääsin tapaamaan paikallisia tutkijoita sekä muuta yliopiston väkeä, ja verkostoitumaan. Vaikuttaa siltä, että vaihtoni aikainen verkostoituminen todellakin kannatti, sillä se näyttää avanneen oven unelmieni työharjoittelupaikkaan.

Metsämiesten Säätiön apurahan saaminen mahdollisti vaihtoni Australiassa ja apuraha kattoi asumiskustannnukseni vaihtoni ajalta. Apurahan saamisen ansiosta pystyin keskittymään kokonaisvaltaisesti vaihto-opintoihini ilman että olisin joutunut tekemään vaihto-opiskelujeni ohella töitä. Olen Metsämiesten Säätiölle erittäin kiitollinen saamastani tuesta.

Lisätietoja:
Hankkeen vastuullinen johtaja Emmi Kaislasalmi, Helsingin yliopisto,
emmi.kaislasalmi(a)gmail.com, puh. +358407047618

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.