Vaihto-opiskelu Islannissa

keskiviikkona, 08.06.2022

Olin vaihto-opiskelijana Islannin pääkaupungissa Reykjavíkissa tammikuun alusta toukokuun lopulle. Opiskelin Islannin yliopistossa ympäristötieteiden tiedekunnassa laajasti ympäristöön ja islannin kieleen liittyviä kursseja. Järkevän kurssiaikataulun luomisen jälkeen päädyin suorittamaan kurssit suojelubiologiasta, ympäristöhallinnosta, kestävästä tulevaisuudesta ja islannin kielen alkeista.

Kursseista mielenkiintoisin oli suojelubiologian kurssi, jossa käsiteltiin luonnonsuojeluun liittyvää tematiikkaa monista eri näkökulmista. Esimerkiksi Islannin metsittämisprojekteista oli hienoa päästä oppimaan lisää. Islannin monipuolinen luonto ja historia tarjoavat metsä- ja ympäristötieteilijöille kiinnostavia opiskelu- ja tutkimusaiheita. Opintojen lisäksi vaihto tarjosi minulle upeita kokemuksia ja uusia ystäviä. Islannin hengästyttävän hieno luonto pääsi kerta toisensa jälkeen yllättämään vuorineen, vesiputouksineen sekä kuumine lähteineen. Pääsin myös kartuttamaan englannin ja islannin kielten taitoani sekä kasvattamaan kansainvälistä osaamistani. Onneksi Islannin koronarajoitukset höllentyivät pian vaihtoni alettua, minkä myötä pääsin osallistumaan paljon niin liveluennoille kuin opiskelijatapahtumiinkin.

Metsämiesten Säätiön apuraha auttoi minua huomattavasti Islannin vaihdon aikana. Se myös mahdollisti monien arvokkaat kokemukset, joita en olisi ilman apurahaa välttämättä voinut toteuttaa. Toisaalta jo Islannin korkea hinta- ja vuokrataso oli opiskelijalle haastava, joten apurahan saaminen toi arkielämäänkin mielenrauhaa.

Kaiken kaikkiaan vaihtokokemukseni oli erittäin hieno ja suosittelenkin vaihtoon lähtemistä kaikille sitä harkitseville!

Lisätietoja:
Metsätieteiden kandidaatti Oona Huttunen, oonahuttunenn@gmail.com, puh. 0408491771
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.