Säätiöpäivänä Metsämiesten Säätiö kasvattaa tulevaisuuden osaamista

keskiviikkona, 30.09.2015

Säätiöpäivää vietetään säännöllisesti 1. lokakuuta yli 20 Euroopan maassa. Päivän tarkoituksena on kertoa säätiöiden yleishyödyllisestä toiminnasta ja sen tuloksista.

Säätiöpäivän kunniaksi Metsämiesten Säätiö on tuottanut ja toimittanut yli 30 metsäalan opetusta antavan oppilaitoksen ja korkeakoulun käyttöön julisteita, joilla aktivoidaan nuoria oman osaamisen kasvattamiseen Säätiön tuella.

Metsäalan opiskelijoilla on mahdollisuus hakea ja saada apurahoja opinnäytetöihin ja graduihin, joiden aiheet käsittelevät:

  • Metsäalan tulevaisuuden ja toimintaedellytysten vahvistamista
  • Metsäalan tulevaisuuteen vaikuttavia kehityssuuntia, mahdollisuuksia ja niiden vaikutuksia
  • Metsäalan sosioekonomiaa ja metsäpolitiikkaa
  • Metsiin perustuvan hyvinvoinnin, metsäalan toimintaedellytysten ja kannattavuuden parantamista
  • Metsäalan koulutusta, hyvinvointia, viestintää ja metsäkulttuuria

Lisäksi apurahoja myönnetään alan opiskelijoiden kansainvälistymistä lisääviin hankkeisiin, kuten ammatilliseen opiskeluun ja työharjoitteluun ulkomailla. Apurahojen hakuaika on vuosittain 1.12.-31.1.

Säätiö myös palkitsee tuloksekkaasta opiskelusta myöntämällä oppilaitoksen vapaamuotoisen kirjallisen hakemuksen perusteella 300 euron arvoisia stipendejä metsäalan opinnoista valmistuville nuorille. Vuosittain näitä stipendejä myönnetään noin 40 kappaletta.

Tänä vuonna Säätiö tukee kaikkiaan yli 150 000 eurolla metsäalan opiskelijoita Suomessa.

Säätiöpäivä on osa Dafne-yhdistyksen (Donors and Foundations Network in Europe) toimintaa, jolla pyritään kehittämään säätiöiden toimintaa ja toimintaedellytyksiä Euroopassa. Suomessa Säätiöpäivän organisoijana on Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta, joka on säätiöalan kattojärjestö Suomessa. Suomessa on lähes 3000 säätiötä.

Lisätietoja:

Metsämiesten Säätiön asiamies Ilari Pirttilä, puh. 050 598 9920

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.