Apurahoja opiskelijoiden kansainvälistymiseen ja opiskelijajärjestöjen toimintaan

torstaina tammikuun 12. 2023

Metsämiesten Säätiön tavoitteena on vahva ja kansainvälisesti verkottunut metsäala. Olemme rahoittaneet metsäalan opiskelijoiden kansainvälisiä opintoja, opintomatkoja ja harjoitteluja viimeksi kuluneiden kymmenen vuoden aikana 770 000 eurolla. Niinikään tuemme MEOL - Metsäalan opiskelijat ry:n sekä Helsingin ja Joensuun metsäylioppilaiden toimintaa vuosittain. Säätiö on rahoittanut opiskelijajärjestöjä kymmenen vuoden aikana 210 000 eurolla. 

Tsekki on suosituin vaihto-opiskelijoille, Kanada kokonaisuutena kiinnostavin kohde
Vaihto-opiskelijoita on lähtenyt eniten Tsekkeihin, Kanada tulee kakkosena ja seuraavaksi suosituimmat ovat Saksa ja Itävalta. Eksoottisimpia vaihto-opiskelun maita ovat olleet Uusi-Seelanti, Kiina, Laos, Malesia ja Etelä-Afrikka. Harjoittelussa suosituin on Kanada, sitten Japani ja Sveitsi. Kauimpana on käyty Ecuadorissa, Intiassa ja Sambiassa. Opintomatkojen kärjessä on Saksa, sitten Itävalta, Venäjä ja Kanada. Kaukomatkakohteina listalta löytyvät Uusi-Seelanti, Uruguay, Kiina, Vietnam, Singapore ja Malesia.

Kokemuksia ja verkostoja
Vaihto-opiskelussa ja harjoittelussa pääsee tutustumaan uuden maan ihmisiin ja metsätalouteen. Samalla kertyy elämänkokemusta ja taitoa selvitä vieraalla kielellä erilaisissa tilanteissa. Ne ovat arvokasta osaamispääomaa työelämään olipa tulevaisuus sitten kansallisissa tai kansainvälisissä tehtävissä. Opintomatkoilla saa käsityksen kohdemaan metsätaloudesta ja näkee paikallista elämää. Ryhmämatkalla oppii organisointitaitoja, toimimaan ryhmässä ja pärjäämään eteen tulevissa tilanteissa niin ryhmän sisällä kuin paikallisten kanssakin.

Liikuntaa, uratapahtumia ja risteilyä
Kotimaassa opiskelijajärjestöjen toiminta on monipuolista. Säätiön tuella mahdollistetaan liikunnan edullisuutta, järjestetään urailtoja ja -foorumeja sekä vaikkapa vuoden Metsäopettajan palkitseminen. Kaikki opiskelijajärjestöt panostavat opiskelijoiden ryhmäytymiseen ja yhteishengen ylläpitoon, joissa erilaiset tapahtumat ovat merkittävässä roolissa kuten taannoinen Suomi100-juhla sekä vuotuiset metsäopiskelijoiden kesä- ja talvipäivät.

Kansainvälistä opiskelijayhteistyötä 
Kaikki kolme järjestöä osallistuvat aktiivisesti IFSA:n (kansainvälinen metsäalan opiskelijajärjestö) toimintaan, joita ovat erilaiset kokoontumiset esim. symposiumit ja metsäurheilu. Järjestöt osallistuvat ja järjestävät muutakin kansainvälistä opiskelijayhteistyötä erilaisissa yhteyksissä. Tuella järjestetään myös ohjelmaa Suomessa opiskeleville metsäalan vaihto-oppilaille.

Graduihin ja opinnäytetöihin tukea
Säätiö tukee myös opiskelijoiden graduja ja opinnäytetöitä, jotka toteuttavat Säätiön rahoitusstrategiaa. Niihinkin rahoitus haetaan apurahahaun yhteydessä.

Osaavissa ja motivoituneissa henkilöissä on metsäalan tulevaisuus. Säätiö on osaltaan tukemassa opiskelijoille suunnattua toimintaa ja kansainvälistymistä. 

Lisätietoja: Metsämiesten Säätiön toimitusjohtaja Ilari Pirttilä, puh. 050 598 9920
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.