Haetun apurahan määrä 3,6 miljoonaa euroa

torstaina helmikuun 01. 2018

Tammikuun lopussa päättyneessä Metsämiesten Säätiön vuoden 2018 apurahojen haussa jätettiin 263 apuraha-anomusta, 35 kpl vähemmän kuin viime vuonna (- 11,7 %). Hakemusten yhteissumma oli 3,6 miljoonaa euroa, 1 136 000 euroa viime vuotta vähemmän (- 24,2 %). Haetun apurahan määrän pieneneminen koski kaikkia rahoituksen painopistealueita tutkimusta, koulutusta, hyvinvointia, viestintää ja metsäkulttuuria.

Hakupaineen pieneneminen kertoo osaltaan siitä, että hakemukset vastaavat aiempaa paremmin Säätiön julkista rahoitusstrategiaa eli sitä mihin apurahat kohdennetaan. Apurahoilla vahvistetaan metsäalan tulevaisuutta ja valtaosa viime vuosien rahoituksesta on suunnattu alan osaamiskapasiteetin kasvattamiseen, alalla työskentelevien ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseen ja alan tulevaisuudesta viestimiseen hakijamäärien lisäämiseksi metsäalan koulutukseen.

Jaettavan apurahan suuruus on 1,5 miljoonaa euroa. Työ karsia nyt tulleista hakemuksista rahoitettavat hankkeet on tiukka. Säätiön hallitus päättää vuoden 2018 apurahoista 13.3.2018. Päätöksen yhteenveto sekä kaikki vähintään 1 500 euron apurahan saajat julkistetaan samana päivänä Metsämiesten Säätiön kotisivuilla.

Varat apurahoihinsa Metsämiesten Säätiö saa omasta sijoitustoiminnastaan metsäkiinteistöistä, vuokra-asunnoista ja erityyppisistä finanssisijoituksista.

Lisätietoja: 

Metsämiesten Säätiön toimitusjohtaja Ilari Pirttilä, puh. 050 598 9920

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.