Haetun apurahan määrä kasvoi 4,8 miljoonaan euroon

tiistai, 1.02.2022

Tammikuun lopussa päättyneessä Metsämiesten Säätiön vuoden 2022 apurahojen haussa jätettiin 214 apuraha-anomusta, joiden yhteissumma on 4,8 miljoonaa euroa. Haettu kokonaissumma kasvoi 8,8 % eli 387 000 euroa edellisvuodesta. Hakemusten lukumäärä kasvoi 10,9 % eli 21 kappaleella. 

Säätiö on ilmoittanut nostavansa jaettavan apurahan määrää 100 000 eurolla 1,7 miljoonaan euroon. Silti työ karsia nyt tulleista hakemuksista rahoitettavat hankkeet on tiukka. Säätiö onkin käynnistänyt lahjoitusten keruun metsäalan hyväksi, koska iso osa hyvistä ja kannatettavista apurahahakemuksista jää vuosittain rahoittamatta. Saadut lahjoitukset käytetään lyhentämättöminä ja korvamerkittyinä lahjoittajan toivomaan asiaan apurahana tai stipendinä.

Säätiön hallitus päättää apurahoista 14.3.2022. Päätöksen yhteenveto sekä kaikki vähintään 1 500 euron apurahan saajat julkistetaan samana päivänä Metsämiesten Säätiön kotisivuilla. Aiempien vuosien apurahamyönnöt ovat siellä esillä 10 vuotta taaksepäin.

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa saamiaan lahjoituksia sekä omia sijoitustuottoja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein. Viime vuosien lahjoitukset ja säätiöfuusiot ovat olleet tärkeä lisä toiminnan volyymin ja vaikuttavuuden kasvattamisessa.

Lisätietoja: 
Metsämiesten Säätiön toimitusjohtaja Ilari Pirttilä, puh. 050 598 9920
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.